Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2003 metų Mumbajaus atakų vykdytojams skirta mirties bausmė

Indijos teismas ketvirtadienį skyrė mirties bausmes trims žmonėms, tarp jų – sutuoktinių porai, kurie kaltinami 2003 metais Mumbajuje padėję bombas, kurioms sprogus žuvo 52 žmonės.
Mohammadas Haneefas Sayyedas
Mohammadas Haneefas Sayyedas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Specialaus antiteroristinio teismo teisėjas M.R.Puranikas paskelbė, kad Mohammadas Haneefas Sayyedas, jo žmona Fahmeeda Sayyed ir Ashratas Ansari už žmogžudystes, nusikalstamą sąmokslą ir terorizmą turėtų būti pakarti.

Visų trijų kaltė buvo pripažinta praėjusią savaitę, praėjus šešeriems metams po to, kai jų padėtos bombos sprogo prie Indijos vartų paminklo ir Zaveri Bazaro rajone, garsėjančiame juvelyrinių dirbinių parduotuvėmis.

Atsakovų advokatai užsiminė, kad apskųs mirties nuosprendį, kuris Indijoje skelbiamas retai ir kurio vykdymas dažnai atidedamas neribotam laikui. Mirties nuosprendžius Indijoje dažnai sušvelnina ir prezidentas.

Teismas išgirdo, kad tie išpuoliai buvo įvykdyti keršijant už hinduistų žiaurumą musulmonų atžvilgiu per 2002-ųjų riaušes vakarinėje Gudžarato valstijoje. Atsakovai pareiškė, kad priklausė vadinamosioms Gudžarato musulmonų keršto pajėgoms.

Kaltintojas Ujjwalas Nikamas taip pat sakė, kad jie priklausė Pakistane įsikūrusiai uždraustai islamistų grupuotei „Lashkar-e-Taiba“, kuri kaltinama ir dėl pernai Mumbajuje įvykdytų atakų, kai žuvo 166 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius