Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2008 metais nusižudė daugiausiai JAV karių

Praeitais metais užfiksuotas JAV aktyviosios tarnybos karių savižudybių rekordas, pralenkęs netgi 2007 metų statistiką, ketvirtadienį pranešė JAV armija, kuri pripažino, kad viena iš svarbiausių savižudybių pagausėjimo priežasčių – karo veiksmuose patiriama įtampa.

Pasak kariškių, pernai iš gyvenimo savo noru pasitraukė 143 kariai, o pagal savižudybių rodiklį rekordiniais laikytais 2007 metais – 115 karių.

128 mirties atvejai buvo „patvirtintos savižudybės, o penkiolikos priežastys dar tiriamos“, sakė leitenantė Michelle Martin-Hing, kuri pridūrė, jog vidutiniškai „patvirtinama 90 proc. nepatvirtintų“ savižudybių atvejų.

Armijos duomenimis, bendro savižudybių skaičiaus didėjimas pastaruosius ketverius metus sutapo su intensyvesniais kovos veiksmais Irake ir Afganistane.

„Kodėl šie skaičiai didėja? – klausė sausumos pajėgų sekretorius Pete'as Gerenas. – Mes nežinome".

Pasak armijos pareigūnų, joks vienas veiksnys negali paaiškinti karių savižudybių gausėjimo tendencijos.

Tačiau sausumos pajėgų vado pavaduotojas generolas Peteris Chiarelli šią statistiką siejo su pailgėjusiomis kovinėmis misijomis ir didesniu operacijų tempu, kuri kelia įtampą kariams ir jų artimiesiems.

Pernai 100 tūkst. JAV karių teko 20,2 savižudybės atvejo. Šis rodiklis viršija 2005 metais užfiksuotą nacionalinį savižudybių rekordą, kai 100 tūkst. Jungtinių Valstijų gyventojų vidutiniškai teko 19,5 savo noru pasitraukusių iš gyvenimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius