Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2014 metų Europos Sąjungos biudžetas – į taikinimo komitetą

Europos Sąjungos 2014 m. biudžeto klausimas keliaus į Taikinimo komitetą – Europos Sąjungos Taryba, atstovaujama pirmininkaujančios Lietuvos, nepritarė Europos Parlamento pozicijai, patvirtintai spalio 23 d., ir išreiškė viltį nesutarimus išspręsti.
Eurai
Eurai / 123rf nuotr.

„Europos Sąjungos Tarybos ir Europos Parlamento požiūriai dėl kertinių prioritetų sutampa – siekiame stiprinti ekonomikos augimą ir skatinti kovą su nedarbu, ypač tarp jaunimo. Kita vertus, Tarybos požiūriu, turime siekti, kad biudžeto asignavimai būtų pakankami, bet realistiški. Svarbu laikytis daugiametės finansinės programos apribojimų. Dėl to kelia nerimą Parlamento siūlymas naudoti lankstumo priemonę, biudžete nepaliekant erdvės tinkamai reaguoti į nenumatytas situacijas. Vis dėlto esu įsitikinęs, kad visus nuomonių skirtumus pavyks konstruktyviai išspręsti Taikinimo komitete“, – sakė ES Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos finansų viceministras Algimantas Rimkūnas, atsakingas už Europos Sąjungos biudžetą.

2014 metų biudžetas bus pirmasis naujosios 2014–2020 m. ES daugiametės finansinės programos metinis biudžetas. ES Taryba siūlo, kad jo įsipareigojimų asignavimai sudarytų apie 142 mlrd. eurų (490 mlrd. litų), o mokėjimų asignavimai – apie 135 mlrd. eurų (466 mlrd. litų). Palyginti su Tarybos pozicija, Europos Parlamentas siūlo didinti įsipareigojimų asignavimus beveik 855 mln. eurų (beveik 3 mlrd. litų), o mokėjimų asignavimus – 1,3 mlrd. eurų (beveik 4,5 mlrd. litų). Pirmasis Taikinimo komiteto posėdis numatytas lapkričio 4 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius