Baltijos šalių miestuose gali būti įvestas bendras elektroninis visuomeninio transporto bilietas

Ryga sutiko, bendradarbiaudama su Talinu ir kitais Baltijos šalių miestais, įvesti bendrą važiavimo visuomeniniu transportu bilietą, pranešė Latvijos laikraštis „Diena“.
Nors „Kauno spaudos“ kioskuose vienkartinių bilietėlių įsigyti neįmanoma, prekybą mėnesiniais bilietais ši bendrovė vis dėl to tęsia.
Šiuo metu „Kauno spaudos“ kioskuose parduodami tokie bilietai / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Laikraštis primena, kad ši idėja kilo dėl to, kad 2011 metais Talinas ir Suomijos Turku miestas bus Europos kultūros sostinės, todėl turistams būtų patogiau naudotis bendra atsiskaitymo sistema lankantis šiuose miestuose. Prie projekto taip pat prisijungė Helsinkis ir Tamperė. Projekto autoriai tikisi, kad prie jo taip pat prisijungs Sankt Peterburgas, Ryga ir Vilnius.

Aleksandras Brandavas – įmonės „Rigas karte“, aptarnaujančios Rygoje elektroninių važiavimo visuomeniniu transportu bilietų sistemą, sakė, jog Rygos sistema modernesnė nei Talino, todėl „jiems reikia atlikti “namų darbą„, kad galėtų prisijungti prie mūsų“.

Talino valdžios atstovas šiame projekte Allanas Alakula patvirtino, jog Estija atliks šiais metais būtinus pasirengimo darbus, kad Taline būtų galima naudotis tokiais pat elektroniniais bilietais, kaip Rygoje ir Suomijos miestuose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius