-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Britanijoje siūloma įvesti Centrinės Europos laiką

Didžiosios Britanijos parlamento nariai po antrojo svarstymo pritarė įstatymo projektui dėl laikrodžių pasukimo vieną valandą į priekį. Už tai baldavo 92 Bendruomenių rūmų nariai, 10 buvo prieš, informuoja „The Guardian“.
Laikrodis
Laikrodis / Photos.com nuotr.

Dabar konservatorės Rebecca Harris inicijuotas projektas bus svarstomas parlamento komitetuose. Pagal minėtą įstatymo projektą, Britanijos vyriausybė būtų įpareigota atlikti išsamią analizę dėl potencialios laiko pasukimo naudos ir su tuo susijusių sąnaudų. Vėliau vyriausybė turėtų inicijuoti trejus metus truksiantį bandymą, kuriuo būtų siekiama įvertinti šio pokyčio poveikį. Tokio įstatymo projekto rėmėjai mano, kad pasukus laikrodžius valandą į priekį būtų sutaupyta daug energijos, o dėl to sumažėtų anglies dvideginio dujų išmetimo apimtys. Be to, dėl ilgesnio šviesaus laikotarpio keliuose žūtų mažiau žmonių. Tai būtų naudinga ir turizmui.

„Tai, kad už vasaros laiko įvedimą pasisako tiek daug žmonių visoje šalyje ir skirtingų pažiūrų politikai, rodo, jog tai nėra vienos partijos reikalas. Šią iniciatyvą remia daugiau nei 300 organizacijų“, – kalbėdama parlamente sakė R. Haris.

Tačiau šio projekto šalininkai dar turės pasistengti įtikinti Britanijos politikus, nes, pavyzdžiui, Škotijos vyriausybė nuo pat pradžių yra priešiškai nusiteikusi prieš šią iniciatyvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius