Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dauguma ukrainiečių nori, kad jų šalis liktų vientisa

Aiški dauguma ukrainiečių nori, kad jų šalis liktų vientisa, nepaisydami fakto, kad Ukrainos rytuose, kur dauguma gyventojų yra rusakalbiai, prorusiški sukilėliai kovoja dėl autonomijos, rodo ketvirtadienį paskelbti viešosios nuomonės tyrimo duomenys.
Ukrainos vėliava
Ukrainos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

Šie duomenys paskelbti tuo metu, kai prorusiški separatistai nusprendė surengti sekmadienį numatytą referendumą dėl autonomijos, nors Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paragino atidėti balsavimą.

Referendumo organizatoriai sakė, kad būtų balsuojama dėl didesnės autonomijos suteikimo rytiniams regionams, tačiau neatmetė galimybės pasinaudoti juo kaip priemone paskelbti nepriklausomybę nuo Ukrainos ar prisijungti prie Rusijos.

Būgštaujama, kad šis referendumas gali dar labiau pakurstyti smurtą tarp Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir separatistų, kurie šiuo metu laiko užėmę vyriausybinius pastatus daugiau nei dešimtyje miestų šalies rytuose.

Vašingtone įsikūręs „Pew Research Center“ tyrimo metu nustatė, jog 77 proc. Ukrainos gyventojų nori, kad jų šalis išsaugotų esamas sienas, o Ukrainos rytiniuose regionuose tokios pat nuomonės laikosi 70 proc. žmonių. Šis skaičius pastebimai mažesnis tarp rusakalbių, tačiau vis tiek siekia 58 procentus.

Kaip rodo apklausos duomenys, centrine vyriausybe Kijeve pasitiki tik maždaug 41 proc. ukrainiečių, tačiau šalies vakaruose ją remia 60 proc. gyventojų, o rytuose – vos 24 procentai.

Tyrimas taip pat parodė, kad į Rusiją Ukrainoje žvelgiama labai įtariai: manančių, kad Rusija daro blogą įtaką jų šaliai, yra triskart daugiau nei tų, kurie Maskvos įtaką vertina teigiamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius