-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl įtariamo sąmokslo atakuoti G-8 viršūnių susitikimą areštuoti šeši žmonės

Dėl įtariamo sąmokslo atakuoti Didžiojo aštuoneto (G-8) viršūnių susitikimą, kuris kitą mėnesį įvyks Italijoje, šioje šalyje buvo areštuoti mažiausiai šeši žmonės, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra ANSA.
Didžiojo aštuoneto susitikimai paprastai sulaukia protestų
Didžiojo aštuoneto susitikimai paprastai sulaukia protestų / „Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį areštuoti asmenys yra kaltinami nusikalstamu susivienijimu terorizmo ir ginklų laikymo tikslais, sakoma pranešime.

Jie planavo atakuoti La Madaleną Sardinijoje, kur iš pradžių buvo planuojama surengti liepos 8-10 dienomis vyksiantį susitikimą, nurodo ANSA, bet kituose spaudos pranešimuose teigiama, kad įtariamieji ketino atakuoti naują susitikimo vietą – nuo žemės drebėjimo nukentėjusį L'Akvilos miestą centrinėje Italijoje.

Šis tyrimas buvo pradėtas prieš dvejus metus, kai viršūnių susitikimą buvo planuojama rengti Sardinijoje, sakoma pranešimuose.

Italijos premjeras Silvio Berlusconi trys savaitės po balandžio 6-osios žemės drebėjimo L'Akviloje, kuris pareikalavo 295 žmonių gyvybių, netikėtai nusprendė viršūnių susitikimą perkelti į šį miestą, kad būtų „pademonstruotas solidarumas“ su aukomis.

S.Berlusconi tvirtino, kad perkeliant viršūnių susitikimą į kuklią vietą L'Akvilos pakraštyje būtų galima sutaupyti milijonus eurų, o globalizacijos priešininkai gerai pagalvotų prieš rengdami protestus stichinės nelaimės zonoje.

Italijos laikraščiai „Corriere della Sera“ ir „La Stampa“ teigė, kad minima grupė pakeitė savo planus ir nusitaikė į naują susitikimo vietą.

Tarp ginklų, kurie po dvejus metus trukusio tyrimo buvo konfiskuoti per kratas Romoje, Milane ir Genujoje, yra bomba, sakoma pranešimuose.

„La Stampa“ nurodė, kad policija areštavo devynis žmones.

Tarp areštuotųjų, kaip pranešama, yra Luigi Fallico, kuris 8-ajame dešimtmetyje buvo artimas teroristų grupuotei „Raudonosios brigados“ ir buvo kaltinamas siekiu atgaivinti ginkluotą kovą.

Jo pavardė 9-ajame dešimtmetyje buvo minima keliuose tyrimuose dėl „Raudonųjų brigadų“ veiklos, nurodė ANSA.

Taip pat pranešama, kad tarp areštuotųjų yra Ernesto Morlacchi, vieno „Raudonųjų brigadų“ įkūrėjo sūnus. Ši grupuotė kaltinama buvusio Italijos premjero Aldo Moro nužudymu 1978 metais.

Penki asmenys yra laikomi areštinėje, o šeštas - namų arešto sąlygomis, nes yra nepilnametis, nurodė ANSA ir pridūrė, kad jo namuose buvo rasta ginklų.

Romos policija vėliau ketvirtadienį turi surengti spaudos konferenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius