Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 23 /14:23

Gaisrą Londono daugiabutyje sukėlė užsiliepsnojęs šaldytuvas, svarstoma pateikti kaltinimus dėl netyčinio nužudymo

Praėjusią savaitę Londono daugiabutyje kilusį gaisrą, nusinešusį 79 gyvybes, sukėlė užsiliepsnojęs šaldytuvas. Policija pranešė, kad gali būti iškelti kaltinimai dėl netyčinio nužudymo.
Londono ugniagesiai ieško daugiau gaisro aukų
Gaisrą Londono daugiabutyje „Grenfell Tower" sukėlė užsiliepsnojęs šaldytuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad gaisras įsiplieskė nuo sugedusio šaldytuvo, o pastato išorinės apdailos plokštės ir termoizoliacija neišlaikė saugumo bandymų.

„Svarstome visus baudžiamuosius kaltinimus, pradedant netyčiniu nužudymu ir sunkesnius“, – sakė Londono policijos detektyvė inspektorė Fiona McCormack per spaudos konferenciją dėl birželio 14-ąją Londono vakaruose kilusio gaisro, per kurį, kaip manoma žuvo apie 79 žmones.

„Dabar Statybos tyrimų institutas mums tvirtina, kad apdailos ir izoliacijos plokštės neišlaikė nė vieno saugumo bandymo“, – ji sakė žurnalistams, turėdama omenyje pastato išorinės apdailos ir termoizoliacines medžiagas, kaip įtariama, lėmusias staigų ugnies išplitimą.

Ši danga buvo sumontuota ant 1974-ųjų statybos 24 aukštų savivaldybei priklausančio namo „Grenfell Tower“ per pernai užbaigtą renovacijos projektą.

Pastaroji nelaimė paskatino atlikti platesnį socialinių būstų patikrinimą, atnešusį nerimą keliančių išvadų: nustatyta, kad panaši danga buvo panaudota renovuojant daugiau kaip 600 namų visoje Anglijoje.

Pastaroji nelaimė paskatino atlikti platesnį socialinių būstų patikrinimą, atnešusį nerimą keliančių išvadų: nustatyta, kad panaši danga buvo panaudota renovuojant daugiau kaip 600 namų visoje Anglijoje.

Pasak F.McCormack, policija taip pat nustatė, kad gaisras įsiplieskė nuo sugedusio šaldytuvo „Hotpoint FF175BP“.

Pareigūnė pridūrė, kad šis išvada nereiškia, jog kokie nors buitiniai prietaisai bus atšaukiami iš prekybos.

F.McCormack sakė, kad policija tiria sudegusio namo stačiusių ir renovacija atlikusių bendrovių veiksmus ir galimus „sveikatos apsaugos ir priešgaisrinės saugos pažeidimus“.

Pareigūnė sakė, kad visi „vientisi palaikai“ jau pašalinti iš pastato ir kad „siaubinga tikrovė yra tokia, kad galbūt nerasime arba neidentifikuosime visų žuvusių, nes (gaisro) kaitra buvo labai didelė“.

Ji dar kartą paragino atsiliepti visus, turinčius kokios nors informacijos apie pastate gaisro metu galėjusius būti žmones.

Policija baiminasi, kad tikrasis aukų skaičius gali būti didesnis, nes name galėjo būti nelegalių gyventojų.

„Mūsų teismo tyrimas gali nebūti baigtas iki šių metų pabaigos“, – pažymėjo F.McCormack.

VIDEO: Didžiulis gaisras Londone – liepsnos apėmė 27 aukštų daugiabutį

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė ketvirtadienį pabrėžė, kad visi „Grenfell Tower“ gyventojai, kad ir koks būtų jų imigracinis statusas, galės gauti visą jiems reikalingą pagalbą.

Th.May atsisakė

Didžiulis gaisras praėjusį trečiadienį apėmė 27 aukštų daugiabutį Vakarų Londone. Gesinti liepsnojantį „Grenfell Tower“ pastatą, kuriame yra 120 butų, buvo išsiųsti 40 automobilių ir 200 gelbėtojų.

Ketvirtadienį Jungtinės Karalystės (JK) premjerė Theresa May atsiprašė už tai, kaip vyriausybė reagavo į nelaimę.

„Tai buvo valstybės nesugebėjimas, vietos ir nacionaliniu (mastu), padėti žmonėms, kai jiems to reikia labiausiai. Kaip ministrė pirmininkė, aš atsiprašau už šį nesugebėjimą“, – sakė ji parlamente.

T.May sulaukė griežtos kritikos už tai, kad pirmą kartą apsilankiusi gaisro vietoje Vakarų Londone nesusitiko su nukentėjusiais žmonėmis.

Nelaimę išgyvenę žmonės taip pat skundėsi dėl nepakankamo pagalbos koordinavimo.

„Pirmosiomis valandomis parama šeimoms vietoje nebuvo pakankamai gera“, – pripažino premjerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius