Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos ultradešiniosios grupuotės lyderis suimtas dėl uždraustų eitynių organizavimo

Ultradešiniosios Anglijos gynybos lygos (EDL) lyderis buvo suimtas šeštadienį, kai pažeidė policijos draudimą rengti eitynes Londone į vietą, kur praėjusį mėnesį buvo nužudytas Didžiosios Britanijos karys, pranešė šis judėjimas.
Tommy Robinsonas
Tommy Robinsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skotland Jardas buvo perspėjęs EDL vadovą Tommy Robinsoną ir kitus EDL narius, kad jiems grės areštas, jeigu bus surengtos planuojamos eitynės ir mitingas prie kareivinių Londono pietrytiniame Vulvičo rajone, kur buvo nužudytas eilinis Lee Rigby.

Dėl to nužudymo įtariami du į islamą atsivertę britų kariai turės stoti prieš teismą ateinantį lapkritį.

Policija nurodė, kad EDL planai galėjo sukelti „didelius viešosios tvarkos pažeidimus“, ir liepė šiai grupuotei nerengti savo eitynių per Britanijoje minimą Ginkluotųjų pajėgų dieną netoli parlamento rūmų Londono centre.

EDL pasisako prieš, anot jos, radikaliojo islamo plitimą Britanijoje. Tačiau šis judėjimas kaltinamas islamofobija, o per ankstesnes jo eitynes kildavo susirėmimų su antifašistų grupuotėmis.

Nepaisydamas policijos perspėjimo, T.Robinson toliau organizavo eitynes sostinėje kartu su kitu EDL lyderiu Kevin Carrollu, per kurias tikėtasi surinkti pinigų vaikų vėžio gydymo fondui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius