Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovanų kuponais kyšius ėmęs valdininkas nuteistas: mokės 22 tūkst. eurų baudą

Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą dėl prekybos poveikiu, pripažino kaltu buvusį Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros (toliau – Agentūra) vyriausiąjį patarėją Žilviną Putramentą. Jam skirta beveik 22,5 tūkst. eurų bauda, taip pat konfiskuota kyšio vertę atitinkanti suma – beveik 8 tūkst. eurų.
Žilvinas Putramentas
Žilvinas Putramentas / Arno Strumilos / 15min nuotr.
Temos: 2 Korupcija Kyšis

Šioje byloje kalta dėl prekybos poveikiu ir apgaulingos apskaitos tvarkymo pripažinta verslininkė Kristina Kovaitė. Jai teismas skyrė subendrintą 20,5 tūkst. eurų baudą.

Dėl prekybos poveikiu teismo verdikto sulaukė ir 2 juridiniai asmenys – įmonės "Aipa" ir "Projekona", kurių direktorė ir vienintelė akcininkė buvo ta pati K.Kovaitė. Abiem įmonėms skirtos baudos po 30,1 tūkst. eurų.

Bylos duomenimis, Ž.Putramentas, kartu su dviejų įmonių savininke K.Koveite, sukūrė nusikalstamą korupcijos schemą, pagal kurią verslininkei buvo sudarytos sąlygos laimėti Agentūros vykdomus viešųjų pirkimų konkursus.

Už tai verslininkė Ž.Putramentui atsilygindavo už įmonių lėšas pirktais dovanų kuponais, kurių bendra vertė viršijo 8 tūkst. eurų. K.Kovaitė kaip kyšį Ž.Putramentui neatlygintinai davė vienos degalinės kuro kortelę, kelių prekybos centrų bei sporto klubo dovanų čekius. Šiais dovanų čekiais naudojosi ne tik Ž.Putramentas, bet ir jo šeimos nariai.

Ž.Putramentas už kyšius pažadėjo paveikti Agentūroje dirbančius valstybės tarnautojus, nieko nežinančius apie nusikalstamą susitarimą, kad šie kuo skubiau, nesudarydami procedūrinių kliūčių, sudarytų sąlygas laimėti kelis Agentūros organizuojamus viešųjų pirkimų konkursus K.Kovaitės vadovaujamoms įmonėms. Šios įmonės laimėjo tris Agentūros skelbtus viešųjų pirkimų konkursus, kurių bendra vertė siekė 127 tūkst. eurų.

Kyšiams panaudotas lėšas K.Kovaitė įtraukė į įmonių reprezentacinių sąnaudų nurašymo aktus, tokiu būdu ji apgaulingai tvarkė įmonių buhalterinę apskaitą.

Tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka, informuoja STT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius