Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijoje nuo tako nuslydo į karvę rėžęsis lėktuvas

Indonezijoje antradienio vakarą į karvę atsitrenkęs lėktuvas nuslydo nuo kilimo-tūpimo tako. Lėktuvu skridę 110 keleivių patyrė išgąstį, skelbia „Jakarta Globe“.
Nuo tako nuslydęs lėktuvas
Nuo tako nuslydęs lėktuvas / AFP/Scanpix nuotr.

Incidentas įvyko antradienį vakare, Gorontalo oro uoste, kuris įsikūręs Sulavesio saloje. „Lion Air“ kompanijos lėktuvas atskrido iš Džakartos. Indonezijos gyventojai itin priklausomi nuo oro transporto, mat šaliai priklauso apie 17 tūkstančių salų. Aviacijos saugumas šalyje yra itin žemo lygio. 

Kaip pranešama, lėktuvui leidžiantis ant tako vaikščiojo trys karvės. Į vieną jų lėktuvas atsitrenkė, karvė iškart žuvo. Pilotas Ivanas Permadi teigė iš pradžių manęs, jog ant tako bėgioja šunys, tačiau netrukus suprato, jog viduryje kelio vaikštinėja karvės. 

Pasak piloto, lėktuvas ėmė slysti nuo kilimo-tūpimo tako, tačiau „laimei žolė šalia tako buvo šlapia, tad lėktuvas galėjo sustoti“. Situacija buvo kontroliuojama, tačiau keleivius išgąsdino pasirodę dūmai.

Incidento metu niekas nenukentėjo, tačiau pasak I.Permadi, kai kurie keleiviai iš išgąsčio pro avarines duris ir langus išlipo dar prieš pilotui paskelbiant apie evakuaciją iš lėktuvo. Du keleiviai pasitempė kojas.

Lėktuvui pervažiavus gyvūną, anot piloto, buvo galima užuosti „degančios mėsos kvapą“. 

Dėl incidento oro uostas kurį laiką buvo uždarytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius