Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamasis byloje dėl gaisro Permėje mirė nuo nudegimų

Maskvoje trečiadienį mirė vienas įtariamųjų byloje dėl gaisro klube „Chromaja lošad“, pranešama Britanijos visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainėje.
Įvykus sprogimui Permės naktiniame klube daugiau nei šimtas žmonių žuvo, dar apie pusantro šimto buvo sužeisti.
Gaisras Permės klube / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau buvo pranešta, kad klubo, kuriame naktį į gruodžio 5–ąją įvyko didelis gaisras, nuomininkas smarkiai apdegė ir buvo išsiųstas gydyti į Maskvą.

Pastarąją parą tragedijos aukų skaičius pasiekė 121 žmogų.  Naujausiais duomenimis, Maskvos, Sankt Peterburgo, Čeliabinsko ir Permės ligoninėse tebėra daugiau kaip 100 nukentėjusiųjų. Beveik pusės jų būklė, gydytojų vertinimu, itin sunki.

„Kūno ir kvėpavimo takų nudegimai – pernelyg sunki diagnozė, kad būtų galima tiksliai prognozuoti“, – sakė BBC korespondentui Permės nudegimų centro atstovas.

Visos gaisro aukos atpažintos. Giminaičiams palaidoti atiduoti 105 kūnai. Pasak Permės ritualinių paslaugų tarnybos darbuotojų, laidotuvės gali užsitęsti artimiausias dvi ar tris dienas.

Toliau atliekami tyrimo veiksmai dėl gaisro iškeltoje byloje. Kaltinimai pateikti klubo vykdomajai direktorei, laikinajam meno direktoriui, vienam klubo steigėjų ir pirotechnikos bendrovės „Pirocvet“ direktoriui.

Tarnybinio tyrimo laikotarpiui nušalinta nuo pareigų Permės krašto techninės inventorizacijos centro vadovė, taip pat Permės Lenino rajono vadovas. 

Antradienį Nepaprastųjų situacijų ministerijos vadovas Sergejus Šoigu atleido septynis krašto Valstybinės priešgaisrinės priežiūros tarnybos darbuotojus, tarp jų žinybos vadovą.

Be to, kaip praneša BBC, per tyrimą pastebėta dokumentų klastotė: inspektoriaus, 2003 metais pasirašiusio klubo priėmimo naudoti aktą, Pakamio priešgaisrinės tarnybos priežiūros tarnybos etatų sąrašuose nėra nuo 2002–ųjų kovo.

Kaip pareiškė Nepaprastųjų situacijų ministerijos Priežiūros departamento vadovas Jurijus Deševychas, tai „akivaizdus kriminalinis nusikaltimas, kurį turi ištirti tyrimų institucijos“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius