-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jacksono gerbėjai rengiasi atsisveikinti su „popmuzikos karaliumi“

Šimtai milijonų gerbėjų iš viso pasaulio antradienį atsisveikins su tragiško likimo „popmuzikos karaliumi“ Michaelu Jacksonu, kuriam rengiama įspūdinga atminimo ceremonija, tikriausiai priversianti sustoti visą Ameriką.
memorialas šalia Staples arenos Los Andžele, kurioje popkaralių išvysime paskutinį kartą.
memorialas šalia Staples arenos Los Andžele, kurioje popkaralių išvysime paskutinį kartą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prie išskirtinių svečių - šeimos narių ir svarbių asmenų - per ceremoniją Los Andželo arenoje „Staples Center“ prisidės maždaug 11 tūkst. gerbėjų. M.Jacksonas kartą yra sakęs, jog tikisi, kad jo palydos bus „didžiausias šou žemėje“.

Tikslios atsisveikinimo ceremonijos detalės neskelbiamos, bet kalbama, kad jos metu gali pasirodyti ryškiausios šou verslo žvaigždės.

Paslaptinga 50 metų M.Jacksono mirtis, kuri birželio 25-ąją ištiko, kaip įtariama, sustojus širdžiai, sukrėtė visą pasaulį - nuo Beverli Hilso iki Pekino. Tūkstančiai gerbėjų toliau plūsta prie M.Jacksono žvaigždės Holivudo Šlovės alėjoje, o prie dainininko rančos „Neverland“ vartų nuolat auga gėlių, atvirukų ir žaislų „šventovė“.

Per keturis dešimtmečius trukusią įspūdingą karjerą M.Jacksonas pardavė daugiau kaip 750 mln. savo albumų egzempliorių, bet galiausiai jo šlovę užtemdė nuolatiniai įtarinėjimai dėl vaikų seksualinio išnaudojimo, jo sukrečiantys fiziniai pokyčiai ir ekscentriškas elgesys.

Nežinia, kur bus palaidotas

M.Jacksono šeima neskelbia, kur dainininkas bus palaidotas. Anksčiau šis muzikantų klanas atmetė ceremonijos rančoje „Neverland“ idėją, nes ši ranča yra atokioje vietoje ištaigingame Santa Barbaros vynuogynų regione.

Tačiau M.Jacksono vyresnysis brolis Jermaine'as sakė, jog vis tiek norėtų, kad popmuzikos legenda būtų palaidota toje rančoje, kuri įkūnija M.Jacksono žavėjimąsi vaikyste ir kurioje jos klestėjimo laikais buvo žirafų, tigrų ir privatus pramogų parkas.

„Jaučiu jo buvimą, nes tai yra jo kūrinys, - ketvirtadienį sakė J.Jacksonas. - Čia jis ir turėtų ilsėtis, nes tai - jis (pats)“.

Antradienio renginio, kuris prasidės 10 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku, organizatoriai prašė bilietų negavusių gerbėjų žiūrėti šią ceremoniją per televiziją, nes baiminasi chaoso, jei į gatves gedėti išeitų šimtai tūkstančių žmonių.

Paraiškas 11-ai tūkst. bilietų internete pateikė maždaug 1,6 mln. žmonių; penktadienį per dvi valandas specialiame tinklalapyje buvo apsilankyta daugiau kaip pusę milijono kartų. Dar 6,5 tūkst. gerbėjų ceremoniją galės stebėti netoliese esančioje arenoje, kur ji tiesiogiai bus transliuojama didžiuliuose ekranuose.

Tuo tarpu teisėsaugos pareigūnai toliau tiria dainininko mirties aplinkybes, o advokatų armija rengiasi kautis dėl jo turto ir vaikų likimo.

Skrodimo rezultatai

M.Jacksono skrodimas buvo atliktas birželio 26 dieną, bet Los Andželo apygardos koronerio įstaiga yra sakiusi, kad galutinių išvadų dėl jo mirties priežasčių neskelbs tol, kol nebus paskelbti nuodugnių toksikologinių testų rezultatai, kurių laukiama po kelių savaičių.

Vis dėlto policijos tyrėjai tiria galimybę, kad M.Jacksonas galėjo mirti nuo vaistų.

Artimi žvaigždės draugai piktai kalba, kad M.Jacksoną supo profesionalūs medikai, pasiryžę aprūpinti jį stipriais receptiniais vaistais.

JAV žiniasklaida citavo šaltinius teisėsaugos institucijose, kurie sakė, kad tyrėjai dainininko namuose tarp daugybės receptinių vaistų aptiko stiprų raminamąjį vaistą „Propofol“, dar vadinamą „Diprivan“, kuris paprastai naudojamas ligoninėse, norint užmigdyti pacientus prieš dideles operacijas. Sveikatos apsaugos specialistai sako, kad šio vaisto niekada nederėtų vartoti namuose ir kad jo turi duoti tik anesteziologai.

M.Jacksono 79 metų motinai Katherine praėjusią savaitę buvo laikinai pavesta valdyti sūnaus turtą ir globoti tris jo vaikus - 12-metį Prince'ą Michaelą, 11-metę Paris, ir septynerių Prince'ą Michaelą II.

2002 metais surašytame testamente, kuris praėjusią savaitę buvo pateiktas Los Andželo teismui, Katherine Jackson nurodoma kaip dainininko vaikų globėja, bet buvusi dainininko žmona Debbie Rowe leido suprasti, jog planuoja siekti vaikų globos teisių. Teismo posėdis šiuo klausimu buvo numatytas liepos 6 dieną, bet buvo atidėtas iki liepos 13-osios. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius