Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jamaikoje policija be pasipriešinimo suėmė ieškomą narkotikų kartelio baroną Coke'ą

Jamaikos policija viename Kingstono priemiestyje antradienį be pasipriešinimo suėmė pagarsėjusį narkotikų prekeivių gaujos vadeivą Christopherį Coke'ą, taikiai baigdami šio bėglio paiešką, kurią praėjusį mėnesį ženklino kruvini reidai šalies sostinėje.
Christopheris Coke'as
Christopheris Coke'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Policija

42 metų Ch.Coke'ui, pravarde Dudusas, kurį JAV pareigūnai vadina vienu pavojingiausių pasaulyje narkotikų prekeivių, gresia teismas Niujorke dėl narkotikų ir ginklų kontrabandos.

Jis buvo suimtas praėjus beveik mėnesiui po Kingstono vakariniame lūšnynų rajone Tivoli Gardense keturias dienas vykusios policijos ir armijos operacijos, kai per susišaudymus su Ch.Coke'o šalininkais žuvo 76 žmonės.

Spaudos konferencijoje Jamaikos policijos komisaras Owenas Ellingtonas sakė, kad suimtasis, kurį šalininkai garbina kaip Robiną Hudą, jaučiasi gerai.

Pasak jo, Ch.Coke'ą sulaikė policininkai, budintys kontrolės poste prie vieno plento, tačiau pareigūnas nurodė, kad kitos šio „arešto aplinkybės tiriamos“.

Įtakingas vietos dvasininkas Alas Milleris, kuris anksčiau šį mėnesį įtikino pasiduoti teisėsaugai Ch.Coke'o brolį, naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad Christopheris ruošėsi pasiduoti JAV ambasados pareigūnams Kingstone, kai policija sustabdė jo automobilių koloną viename greitkelyje netoli sostinės.

A.Milleris nurodė, kad policininkai sulaikė Ch.Coke'ą, kai šis važiavo į ambasadą, ir išvežė jį į policijos būstinę netoliese esančiame Spaniš Taune. Vėliau jis buvo nuskraidintas į Kingstoną, sakė dvasininkas.

Praėjusį mėnesį vienas viešumos nenorintis JAV teisėsaugos pareigūnas Niujorke „The Associated Press“ sakė, kad Ch.Coke'o advokatas derėjosi su JAV teisingumo departamentu dėl kliento galimo saugaus išvežimo į Niujorką, kur jam būtų pateikti kaltinimai.

Ch.Coke'as sakė bijantis sulaukti tokio paties likimo, kaip ir jo tėvas gaujos lyderis Jimas Brownas. Šis žuvo per gaisrą kalėjime 1992 metais, kai laukė ekstradicijos į Jungtines Valstijas, kur turėjo būti teisiamas dėl narkotikų.

Niujorko teisėsauga nori pateikti kaltinimus Ch.Coke'ui dėl kokaino, marihuanos ir ginklų kontrabandos Jamaikoje bei Jungtinėse Valstijose.

Šis įtariamas narkotikų baronas, paprastai vengiantis žiniasklaidos dėmesio, jokio pareiškimo kol kas neišplatino. Jeigu Niujorke būtų pripažintas kaltu, Ch.Coke'ui grėstų įkalinimas iki gyvos galvos.

Ch.Coke'as nuo vaikystės dalyvavo Jamaikos nusikalstamų gaujų veikloje. Jo tėvas vadovavo gaujai „Shower Posse“ – taip ji buvo pavadinta, nes jos samdyti žudikai aukas tiesiog apipildavo kulkų dušu. Šios kokaino kontrabandininkų grupuotės nariai nuo praeito amžiaus 9-ojo dešimtmečio veikė Jamaikoje ir Jungtinėse Valstijose.

JAV pareigūnai įtaria, kad sūnus perėmė iš tėvo gaujos vado postą.

Tivoli Gardenso lūšnynuose prezidentu vadinamas Ch.Coke'as buvo vietos bendruomenės lyderis ir tvarkdarys. Jamaikos Vyriausybė pripažįsta, kad šiam skurdžiam rajonui ilgai buvo skiriama nepakankamai dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius