-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV aktorė Farrow užginčijo supermanekenės Campbell parodymus dėl „kruvinų deimantų“

JAV kino aktorė Mia Farrow pirmadienį teisme paliudijo, kad britų supermanekenė Naomi Campbell yra minėjusi, jog karo nusikaltimais kaltinamas buvęs Liberijos lyderis Charlesas Tayloras 1997 metais padovanojo jai „didžiulį deimantą“.
Mia Farrow teisme
Mia Farrow teisme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jis sakė, kad vakare ją pažadino. Kažkokie vyrai pasibeldė į duris. Juos buvo pasiuntęs Charlesas Tayloras ir jie jai perdavė didžiulį deimantą“, – M.Farrow sakė Hagoje posėdžiaujančiam tribunolui, kuris nagrinėja buvusio Liberijos prezidento bylą.

M.Farrow ir buvusi N.Campbell agentė Carole White buvo iškviestos duoti parodymų dėl 1997 metų rugsėjį tuomečio PAR prezidento Nelsono Mandelos organizuotų labdaringų pietų, po kurių du nepažįstami vyrai esą perdavė N.Campbell kapšelį su nešlifuotais deimantais, atneštais į jos kambarį svečių namuose.

Abiejų liudininkių pasakojimai prieštarauja N.Campbell parodymams, neva ji nežinojusi, kas pasiuntė dovaną tą vėlų vakarą.

Tamsų dryžuotą kostiumėlį vilkinti M.Farrow sakė, kad kitą dieną per pusryčius N.Campbell pasipasakojo apie gautą dovaną „dar prieš atsisėsdama“.

Ji esą taip pat sakė „ketinanti perduoti juos Nelsono Mandelos vaikų fondui“, nurodė aktorė. M.Farrow buvo iškviesta liudyti pirmoji, nors prokurorų pateiktame liudininkų sąraše pirma buvo įrašyta C.White.

Ch.Tayloro advokatas Courtenay Griffiths pareiškė protestą dėl šio sukeitimo, tačiau teisėjai leido prokurorams tęsti liudininkių apklausą.

N.Campbell ketvirtadienį teisėjams sakė, kad du neprisistatę vyrai jai įteikė kapšelį su „pažiūrėti drumstais akmenėliais“, o PAR policija patvirtino, jog gražuolei buvo perduoti deimantai.

Tačiau manekenė tvirtino nežinojusi, kas jai pasiuntė šią dovaną, nors „numanė“, jog tai padarė Ch.Tayloras.

Manoma, kad C.White taip pat užginčys N.Campbell išdėstytą įvykių versiją: ji sakė prokurorams, kad N.Campbell ir Ch.Tayloras „lengvai flirtavo“ per labdaringus pietus, taip pat nurodė girdėjusi, kaip šis manekenei žadėjo padovanoti deimantų.

„Buvo susitarta, kad jis atsiųs kelis vyrus su dovana“, – sakoma gegužę prokurorų atliktos C.White apklausos ištraukose.

C.White pasakojo, kad N.Campbell „atrodė susijaudinusi dėl tų deimantų ir nuolat apie juos kalbėjo“.

Pasak supermanekenės agentės, tą vakarą į N.Campbell kambario duris pasibeldė du vyrai ir esą perdavė į „nutriušusią popieriaus skiautę“ suvyniotus apie šešis „mažus pilkšvus akmenėlius“.

C.White pasakojo, esą tuomet susidaręs „įspūdis, kad panelė Campbell nusivylė, nes manė gausianti didelį žėrintį deimantą, o šie atrodė kaip paprasti akmenėliai“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius