Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV baliono dramą organizavę sutuoktiniai pripažins savo kaltę

Sutuoktiniai, kurie kaltinami apgaulingai pranešę JAV gelbėjimo tarnyboms, jog jų sūnus įstrigo iš namų netyčia išskridusiame helio balione, sutiko viešai pripažinti savo kaltę, kad berniuko motina nebūtų deportuota.
Baliono skrydį kelias valandas stebėjo visa Amerika.
Baliono skrydį kelias valandas stebėjo visa Amerika. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

48 metų Richardas Heene'as pažadėjo penktadienį padaryti kaltės pripažinimo pareiškimą dėl mėginimo paveikti pareigūnus, o tai laikoma sunkiu nusikaltimu, sakė kaltinamojo advokatas Davidas Lane'as.

R.Heene'o žmonai – 45 metų Mayumi, kuri yra Japonijos pilietė, gresia deportacija, jeigu moteris būtų pripažinta kalta dėl rimtesnių nusižengimų. Dėl šios priežasties ji rengiasi padaryti kaltės pripažinimo pareiškimą dėl klaidingo gelbėjimo tarnybų iškvietimo, kuris laikomas lengvesniu nusižengimu.

Spalio 15 dieną sutuoktiniai pranešė, kad jų 6-metis sūnus Falconas Heene'as įstrigo savadarbio helio baliono, kuris atitrūko ir kelias valandas skriejo šimtų metrų aukštyje virš Kolorado, kabinoje.

Vėliau Falconas buvo rastas gyvas ir sveikas, besislapstantis palėpėje virš šeimos garažo. Šis įvykis kelias valandas dominavo kabelinių televizijų transliacijose, baliono dramą per televiziją stebėjo milijonai žmonių, tačiau keista jos pabaiga iškart sukėlė įtarimų, jog visa tai tebuvo apgaulė.

Vėliau sutuoktiniai pripažino suorganizavę šį incidentą, vaikydamiesi populiarumo ir siekdami pritraukti dėmesį prieš suplanuotą pasirodymą televizijos šou.

Pasak D.Lane'o, įspėjimas apie galimą M.Heene deportaciją paskatino šeimą siekti susitarimo su prokurorais. Mayumi advokatas taip pat patvirtino, kad moters imigracijos statusas buvo vienas iš pagrindinių susitarti padėjusių veiksnių, tačiau išsamiau to nekomentavo.

D.Lane'as nurodė, jog susitarime su prokurorais nenumatyta atimti globos teisių iš tris vaikus auginančių sutuoktinių.

Kaltės pripažinimo pareiškimas leis sutuoktiniams išvengti griežčiausios už padarytus nusižengimus numatytos įkalinimo bausmės. R.Heene'ui gali būti skirtas iki 90 dienų, o Mayumi – iki 60 dienų įkalinimas, sakė advokatas.

Jei jie nepripažintų savo kaltės, R.Heene'ui grėstų 2–6 metai kalėjimo ir bauda iki 500 tūkst. dolerių. Jo žmonai galėtų būti skirta pusė metų kalėjimo ir 750 dolerių bauda.

Be to, JAV federalinė aviacijos administracija sutuoktiniams dar yra iškėlusi atskirą civilinę bylą. Dėl vadinamosios baliono dramos kai kurie lėktuvai Denverio oro uoste buvo priversti kilti iš kito tako.

Pasak prokurorų, Heene'ai ketvirtadienį patys atvyko į teismą pasirašyti dokumentų ir pasižadėjo penktadienį stoti prieš teisėją. Į teismo rūmus jie įžengė susikibę rankomis. Vaikų tėvai neatsivežė.

Heene'ai anksčiau šiais metais visi kartu dalyvavo televizijos ABC realybės dokumentijoje  „Keičiu žmoną“ („Wife Swap“). Ten jie buvo vaizduojami kaip mokslo entuziastų šeima, kuri vaikosi viesulus ir atlieka neįprastus eksperimentus, leidžia raketas bei ieško ateivių.

Buvę verslo partneriai sakė, kad R.Heene'as norėjo pats kurti televizijos šou ir jį planavo pavadinti „Mokslo detektyvai“ („The Science Detectives“) arba „Detektyvai parapsichologai“ („The Psyience Detectives“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius