Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pirmoji pora dalyvavo rinkimų kampanijos renginyje Ohajuje

JAV prezidentas Barackas Obama ir jo žmona Michelle pirmąkart per pastaruosius dvejus metus dalyvavo rinkimų kampanijos renginyje, mėgindami įkvėpti naujos energijos pakrikusiems Demokratų partijos šalininkams.
JAV pirmoji pora dalyvavo rinkimų kampanijos renginyje Ohajuje.
JAV pirmoji pora dalyvavo rinkimų kampanijos renginyje Ohajuje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ohajo mieste Kolambuse B.Obama kalbėjo 35 tūkst. žmonių miniai ir parodė, jog dar sugeba įžiebti ugnį savo jaunų šalininkų širdyse, nors yra netekęs dalies politinės charizmos.

Valstijoje, kurios rinkėjų nuotaikos paprastai leidžia prognozuoti padėtį visoje šalyje, prieš dvejus metus pademonstruota jėga ir energija padėjo B.Obamai perimti Baltuosius rūmus, tačiau Ohajas smarkiai nukentėjo nuo recesijos ir didelio nedarbo, todėl demokratai baiminasi skaudžių politinių pasekmių per lapkričio 2 dieną vyksiančius Kongreso rinkimus.

„Nepraėjus nė dviem savaitėms galėsite nustatyti šios valstijos ir visos šalies kryptį", – B.Obama sakė klausytojams Ohajo valstybiniame universitete, mėgindamas sumažinti akivaizdų demokratų atsilikimą nuo respublikonų likus vos dviem savaitėms iki rinkimų dienos.

„Kaip ir 2008 metais, galite paneigti tradicinę galvoseną", – pridūrė prezidentas, siekdamas sužadinti jaunųjų demokratų entuziazmą.

Nors B.Obama šįkart nesibalotiruoja į jokį postą, mitingas Ohajuje buvo panašus į vykdavusius per jo istorinę prezidento rinkimų kampaniją.

„Visi sakė: „Ne, jūs negalite", o 2008 metais parodėte – „Taip, mes galime", – pabrėžė jis.

Ohajo universiteto policijos duomenimis, šiame renginyje dalyvavo apie 35 tūkst. žmonių, todėl jis buvo didžiausias politinis B.Obamos mitingas nuo jo prisaikdinimo ceremonijos pernai sausį.

Apžvalgininkai prognozuoja, kad respublikonams pavyks lapkričio 2 dieną iškovoti 39 vietas, kurių jiems reikia, kad užsitikrintų Atstovų Rūmų kontrolę, tačiau mažiau tikėtina, kad jiems pasisektų užsitikrinti ir Senato kontrolę.

Ohajo demokratų laukia nelengva kova: Sinsinačio universiteto Politikos tyrimų instituto atlikta apklausa rodo, kad buvęs Kongreso narys respublikonas Johnas Kasichas pagal populiarumą aštuoniais procentiniais punktais lenkia demokratą gubernatorių Tedą Stricklandą.

Ta pati apklausa parodė, kad buvęs Kongreso narys respublikonas Robas Portmanas kovoje dėl vietos Senate 22 punktais lenkia savo varžovą demokratą vicegubernatorių Lee Fisherį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius