Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV – neregėtas kiekis sniego

Mažiausiai 7 žmonės žuvo Niujorko valstijoje, kai Bufalo mieste iškrito labai daug sniego. Per parą kitam – Lankasterio – mieste iškrito 60 colių, tai yra pusantro metro sniego.
Sniegas Vakarų Senekoje
Sniegas Vakarų Senekoje / „Scanpix“/„AP Photo“/„The Buffalo News“ nuotr.

Spėjama, kad žmonės gali būti įstrigę apsnigtuose namuose. Klimatologas Justinas Kilpys „Žinių radiją“ patikino, jog toks didžiulis sniego kiekis nėra būdingas lapkričio mėnesį.

„Gali būti, kad tai bus rekordinis sniego kiekis iškritęs lapkričio mėnesį. Net Lietuvoje nėra iškritę pusantro metro sniego per parą. Yra buvęs panašus atvejis Nidoje, apie 2010 metus, kai lapkričio pabaigoje per 8 valandas iškrito puse metro sniego. Tai irgi buvo katastrofinis reiškinys“, – sakė J.Kilpys.

Klimatologas aiškino, jog JAV šitiek prisnigo todėl, kad ežerai vis dar šilti, o atslinkus labai šaltai oro masei ėmė sparčiai garuoti.

„Tiesiog šaltas oras užslinko ant didžiųjų Amerikos ežerų ir taip susidarė palankios sąlygos tokiam gausiam sniegui“, – teigė J.Kilpys.

Nors po pūgos susimąstyta apie klimato atšilimą, kaip jis gali egzistuoti, jeigu iškrenta tiek sniego, klimatologas siūlė nemaišyti dviejų skirtingų dalykų – orų ir klimato.

„Orai yra tai, ką matome už lango, pavyzdžiui, Amerikoje vyksta ekstremalus orų reiškinys, bet jeigu kalbame apie klimatą, tai jis visoje planetoje šyla. Ir šie metai iki spalio mėnesio yra patys šilčiausi kada nors buvę išmatuoti šioje planetoje“, – sakė J.Kilpys.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.10 val. Visą laidos įrašą klausykite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius