Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinės Karalystės bankuose – Julijos Tymošenko milijonai

Dėmesio centre atsidūrė keli žinomi Jungtinės Karalystės bankai, kai pasigirdo įtarimų, kad buvusios Ukrainos premjerės ir jos šeimos narių vardu juose buvo atidaryta nemažai sąskaitų.
Plakatas su Julijos Tymošenko atvaizdu Nepriklausomybės aikštėje
Plakatas su Julijos Tymošenko atvaizdu Nepriklausomybės aikštėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nutekintoje tyrimo ataskaitoje, kurią gavo leidinys „The Independent“, teigiama, kad su Julija Tymošenko ir jos artimaisiais siejamos 85 sąskaitos, o jose – milijonai svarų.

J.Tymošenko finansais domėtasi, pradėjus tyrimą, kuriam vadovauja Londone veikianti teisės bendrovė „Lawrence Graham“. Tyrimo metu buvo peržiūrėtos 278 banko sąskaitos 26 šalyse. Nutekintoje ataskaitoje teigiama, kad sąskaitos, kurios buvo atidarytos Jungtinės Karalystės bankuose, šiuo metu uždarytos. Vis dėlto 13 sąskaitų įvairiose šalyse lieka aktyvios.

Tai – ne tiesa. Ji neturi jokio turto, jokių pinigų, jokių sąskaitų Amerikos, Jungtinės Karalystės ir Šveicarijos bankuose, – sakė J.Tymošenko advokatas.

J.Tymošenko advokatas Sergejus Vlasenka jo klientei mestus įtarimus pavadino melu.

„Tai – ne tiesa. Ji neturi jokio turto, jokių pinigų, jokių sąskaitų Amerikos, Jungtinės Karalystės ir Šveicarijos bankuose“, – sakė jis. Advokatas tvirtina, kad jie pasirengę atvirai kalbėtis su visais, kurie nori ką nors sužinoti.

S.Vlasenka teigia, kad tyrimui suteikta informacija „buvo suklastota, tai – dalis purvino propagandinio karo“ prieš buvusią Ukrainos premjerę, gegužę dalyvausiančią prezidento rinkimuose. „Šį tyrimą finansuoja Viktoro Janukovyčiaus režimas, norėdamas diskredituoti J.Tymošenko“, – „The Independent“ tvirtino jis.

Atlikti Tyrimą praėjusių metų kovą paprašė tuometinė Ukrainos pajamų ir finansinių įsipareigojimų ministerija, kuri buvo atskaitinga dabar jau buvusiam šalies prezidentui Viktorui Janukovyčiui. Siekta išsiaiškinti, kur nusėdo buvusios premjerės iššvaistytos lėšos – daugiau kaip 200 mln. dolerių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius