Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenijoje per išpuolį nužudyti 36 žmonės

Ginkluoti užpuolikai nužudė mažiausiai 36 darbininkus viename karjere per naujausią ataką neramiame Kenijos šiaurės rytų regione, antradienį pranešė policija ir Raudonasis Kryžius.
Sprogimai Nairobyje
Kenija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Užpuolikai antradienį paryčiais pradėjo šaudyti į palapines, kuriose miegojo darbininkai, per incidentą netoli Manderos miesto, kur Somalyje veikiančio islamistų judėjimo „al Shebab“ ir kitų grupuočių kovotojai yra įvykdę virtinę išpuolių, nurodė Kenijos žiniasklaida.

Žudynės karjere buvo surengtos po atskiros atakos, įvykdytos pirmadienio vakarą Vadžiro mieste, kuris, kaip ir Mandera, yra šalia sienos su karo krečiamu Somaliu. Per tą išpuolį užpuolikai apmėtė granatomis ir apšaudė vieną užeigą – ten žuvo vienas žmogus, o dar 12 buvo sužeisti.

„Mūsų komanda yra įvykio vietoje, vertindama šios atakos padarinius“, – antradienį nurodė Kenijos Raudonasis Kryžius.

Išpuolis karjere, esančiame už maždaug 15 kilometrų nuo atokaus Manderos miesto, buvo įvykdytas netoli vietos, kurioje islamistai praeitą mėnesį sušaudė 28 nemusulmonus, buvusius tarp jų sustabdyto autobuso keleivių.

„Al Shehab“ pareiškė, kad ta ataka buvo įvykdyta keršijant už policijos reidus Kenijos pagrindinio uostamiesčio Mombasos mečetėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius