Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijeve užpuolikai sumušė ir išmetė į pakelės griovį korupciją tiriančią žurnalistę

Nežinomi užpuolikai trečiadienį sumušė Ukrainos opozicijos aktyvistę ir žurnalistę Tetjaną Čornovil, išgarsėjusią savo tiriamaisiais straipsniais, skirtais korupcijai aukščiausiuose valdžios sluoksniuose.
Žmogus su kauke
Žmogus su kauke / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

T.Čornovil anksti paryčiais buvo užpulta prie sostinės Kijevo po to, kai spaudoje pasirodė jos straipsnis apie aukštų vyriausybės pareigūnų turtą.

34 metų aktyvistė, kuri ne kartą kalbėjo iš tribūnos sostinėje protestuojantiems proeuropietiškiems aktyvistams, milicijai nurodė, kad po vidurnakčio jos automobiliui kelią užkirto kita mašina, iš kurios iššoko nepažįstami vyrai ir priėję išdaužė jos automobilio užpakalinį stiklą.

„Jie ištraukė ją iš automobilio, sumušė ir išmetė į pakelės griovį“, – sakoma milicijos pranešime. Jame nenurodoma, ar žurnalistė buvo apiplėšta.

Laisvai samdomai žurnalistei buvo sulaužyta nosis, ji taip pat patyrė smegenų sutrenkimą ir daugybinius sumušimus, pranešė internetinis laikraštis „Ukrainska Pravda“.

Opozicijos aktyvistai nurodė, kad šiuo metu žurnalistė yra hospitalizuota intensyvios terapijos skyriuje.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius paragino policiją surasti atsakingus už žurnalistės T.Čornovilos sumušimą, pranešė valstybės vadovo kanceliarija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius