-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija tapo didžiausia Rusijos prekybos partnere, pareiškė Vladimiras Putinas

Pagal 2010 metų duomenis Kinija pateko į pirmą vietą tarp stambiausių Rusijos prekybinių partnerių, pranešė Rusijos premjeras Vladimiras Putinas per derybas su Kinijos vadovu Hu Jintao.
Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas
Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Rusijos vertinimų, kuriuos pateikė V.Putinas, 2015 metais prekyba tarp abiejų šalių išaugs iki 100 mlrd., 2020 metais iki 200 mlrd. JAV dolerių.

V.Putino ir Hu Jintao susitikimas vyko Maskvoje, „Gazprom“ būstinėje, greta kitų pareigūnų dalyvaujant ir „Gazprom“ vadovui Aleksejui Mileriui bei „Rosatom“ generaliniam direktoriui Sergejui Kirijenkai.

„Energetinis dialogas vienas svarbiausių mūsų bendradarbiavimo elementų, ir mes pirmajam Kinijos vadovui norėjome parodyti mūsų vieną didžiausių energetikos kompanijų, pademonstruoti jos galimybes. Viliuosi, kad tai padarė tam tikrą įspūdį“, – sakė V.Putinas.

„Tačiau jeigu mums pasiseks pasirašyti susitarimus, tai, be abejonės, suteiks papildomas galimybes plėtoti mūsų prekybinius ir ekonominius ryšius“, – pridūrė Rusijos premjeras.

Per susitikimą Kinijos vadovas perdavė V.Putinui Kinijos premjero Wen Jiabao sveikinimą ir pažymėjo: „Jis tikisi su jumis susitikti antrąjį pusmetį“.

 Hu Jintao taip pat pastebėjo, kad Kinijos vyriausybė aukštai vertina V.Putino indėlį plėtojant Rusijos ir Kinijos santykius.

Pasak jo, šiuo metu pasaulyje vyksta dideli pokyčiai, kurie leidžia Rusijai ir Kinijai išeiti į naują vystymosi lygį.

„Mes tikimės, kad ir ateityje jūs galėsite taip pat skirti dėmesio ir dėti pastangas, kad toliau plėtotųsi Kinijos ir Rusijos santykiai bei strateginė partnerystė“, – sakė Hu Jintao, kreipdamasis į Rusijos vyriausybės vadovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius