-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kinijoje – patys sunkiausi metai

Kinijos premjeras Wenas Jiabao pareiškė, kad dėl pasaulio finansų krizės šie metai šaliai bus patys sunkiausi per visą pastarąjį šimtmetį, rašo BBC.
Kinija
Kinija / Photos.com
Temos: 1 Kinija

Kreipdamasis į parlamentą, W.Jiabao pabrėžė, kad Kinijos ekonomikai atgaivinti numatyta 585 mlrd. JAV dolerių investicijų programa. Ministras pirmininkas taip pat pranešė apie išsikeltą tikslą pasiekti 8 proc. metinį ekonomikos augimą ir vartojimo skatinimo bei paklausos didinimą.

W.Jiabao kreipimusi buvo atidaryta metinė Liaudies atstovų susirinkimo sesija.

Kaip rašo BBC korespondentas Pekine Jamesas Reynoldsas, Kinijos komunistų partija baiminasi, kad mažesnis nei 8 proc. metinis šalies ekonomikos augimas lems socialinį nestabilumą.

Kai žmonės negauna darbo, pradeda klausinėti, kodėl Komunistų partija turėtų likti valdžioje. W.Jiabao pranešė turintis vilties sukurti devynis milijonus naujų darbo vietų miestuose ir padidinti vietos valdžios išlaidų biudžetą beveik 25 proc.

„Kinijoje, augančioje valstybėje, kurioje gyvena 1,3 mlrd. žmonių, tam tikro ekonomikos augimo lygio išlaikymas yra būtinas norint didinti įdarbinimą miestuose ir kaimuose, didinti žmonių pajamas, užtikrinti socialinį stabilumą“, – sakė Kinijos premjeras.

Jis pabrėžė, kad Kinija kenčia nuo pasaulio finansų krizės, ir pripažino, jog šalyje nepakankamai pasirūpinta socialiniu draudimu bei sveikatos sistema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius