-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Latvijos įstaigose veikia 50 Rusijos šnipų

Latvijoje iš viso gali dirbti apie penkiasdešimt Rusijos šnipų, todėl mūsų šalyje netrukus gali kilti toks pat šnipų skandalas kaip ir Estijoje, kuri sulaikė Estijos saugumo policijos karininką. Rusijos-Baltijos tyrimo centro direktorius Vladimiras Juškinas interviu Estijos radijui ERR tvirtino, kad FSB pirmtakė KGB praeityje verbavo tokius agentus, kurie galėtų dirbti dar daugelį metų: „Jie gali pradėti veiklą ir po dvidešimties metų.“
Šnipinėjimas
Šnipas / Photos.com
Temos: 1 Rusija

Portalo pietiek.com duomenimis, Rusijos šnipai yra sėkimingai įsitvirtinę Baltijos šalių saugumo struktūrose. Šis portalas taip pat teigia, kad dalis iš tų 50 šnipų gali dirbti Saugumo policijoje ir Satversmes gynimo biure.

Pietiek.com duomenimis, klausimą dėl galimo Rusijos šnipų veikimo šiomis dienomis svarstė Latvijos Nacionalinio saugumo taryba.

Anksčiau pranešta, kad Saugumo policija, kuriai vadovauja Janis Reinikis, nesugebėjo apriboti „Rodnoj jazyk“ draugijos lyderio Vladimiro Lindermano veiklos bei išsiaiškinti, kas finansuoja šios organizacijos akcijas, susijusias su referendumu dėl rusų kalbos paskelbimo valstybine Latvijos kalba.

Apskritai Saugumo policijos darbas vertinamas labai prastai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius