Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lechas Walesa: Rusija gali subyrėti

Buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa neatmetė tikimybės, kad Rusija gali skilti į keletą valstybių. Tai jis pareiškė duodamas interviu Ukrainos leidiniui „Ekonomičeskaja pravda“. Jo nuomone, kai kurie regionai gali atsiskirti nuo Rusijos, ir tuomet Rusija sumažės neatpažįstamai.
Lechas Walesa
Lechas Walesa / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

„Rusijoje – mažiausiai 60 tautų. Ji gali subyrėti ir likti su 20 mln. žmonių. Tai priklausys nuo to, kaip vyks skilimas“, – sakė jis duodamas interviu Ukrainos žurnalistams. Jis teigė, kad tuomet šios tautos galėtų susivienyti pagal Europos Sąjungos pavyzdį. 

Tiesa, jis teigia, kad tokie pokyčiai greičiausiai įvyks negreit. „Rusai yra nelaimingi. Reikia, kad jų mentalitetas visiškai pasikeistų. Viską jie turės, bet vėliau“, – sakė jis. 

L.Walesos nuomone, Rusija niekuomet negyveno pagal Vakarų pasaulio principus. „Rusijoje niekuomet nebuvo demokratijos ir laisvės. Ji visada norėjo turėti priešą. Priešo turėjimas disciplinuodavo šią šalį“, – sakė buvęs Lenkijos prezidentas. 

Rusija nuo Vakarų pasaulio atsiliko 30–50 metų

Jis sakė, kad Rusija yra reikalinga Europai ir visam pasauliui, tačiau būtina, kad ji elgtųsi kaip civilizuota valstybė. 

„Rusija nuo Vakarų pasaulio atsiliko 30–50 metų. Amerika ir Vakarai užmiršo apie tokią konfrontaciją“, – teigė jis. L.Walesa sakė, kad pasaulyje esant tokiai padėčiai vyksta maksimalus pasiruošimas gynybai, tačiau be nereikalingo triukšmo. „Mes neplanuojame nieko pulti, bet jeigu kas nors užpuls, sumokės didelę kainą“, – teigė L.Walesa. 

„Jeigu rusų kojos įžengs į Lenkijos žemę, aš, nepaisant to, kad esu apdovanotas Nobelio taikos premija, eisiu ir šaudysiu. Jeigu priešas užpuls, pasirinkimo nebus“, – teigė L.Walesa. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius