Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų požiūris į Rusiją vėl blogėja

Lenkų požiūris į rusus, kuris prieš beveik metus buvo aiškiai pagerėjęs, kai Rusija pareiškė užuojautą dėl Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofos prie Smolensko, grįžta į ankstesnes vėžes, rodo viešosios nuomonės tyrimo agentūros CBOS apklausa.
Raudonoji aikštė
Raudonoji aikštė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Šio tyrimo rezultatais besiremianti naujienų agentūra PAP nurodė, kad 43 proc. lenkų abiejų šalių santykius laiko vidutiniais, o 42 proc. – blogais.

Tik 12 proc. respondentų mano, kad Lenkijos ir Rusijos santykiai geri, nors pernai gegužę taip galvojančių buvo 29 procentai.

Dauguma respondentų (62 proc.) įsitikinę , kad geri ir draugiški santykiai su Rusija yra įmanomi, nors 32 proc. tolesnį dvišalių ryšių stiprinimo perspektyvas vertina skeptiškai.

Sociologai mano, kad šio šios tendencijos susijusios su Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio lėktuvo katastrofos priežasčių tyrimu: daugelis lenkų yra nusivylę Rusijos specialistų darbu ir galimu tyrimo vilkinimu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius