Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nė vieno ruso nėra tarp pretendentų Michailo Gorbačiovo premijai gauti

Buvęs SSRS prezidentas Michailas Gorbačiovas ketvirtadienį Didžiosios Britanijos ambasadoriaus rezidencijoje Maskvoje paskelbė pirmuosius savo įsteigtos premijos „Žmogus, pakeitęs pasaulį“ nominantus, tačiau tarp jų nėra nė vieno ruso pavardės.
Michailas Gorbačiovas
Michailas Gorbačiovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Gorbačiovo įsteigta premija paskirstyta į tris nominacijas: apdovanojimas „Pertvarka“ bus įteiktas „už indėlį plėtojant civilizaciją“,„Viešumas“ – „už indėlį plėtojant atviro pasaulio kultūrą“, „Spartinimas“ – „už indėlį plėtojant šiuolaikinį mokslą ir technologijas“.

Apdovanojimui „Pertvarka“ nominuoti trys asmenys: mokslininkas iš Didžiosios Britanijos, Timas Bernersas Lee, „pasaulinio tinklalapio kūrėjas, padovanojęs žmonijai internetą“; JAV mokslininkas, mobilaus telefono išradėjas ir inžinierius Martinas Cooperis, „pirmasis paskambinęs mobiliuoju telefonu“, taip pat brazilų politikas Luiz In?cio Lula da Silva, kuris „prasidedant XXI–ajam amžiui pakeitė pasaulį, prikeldamas savo šalį“.

Apdovanojimui „Viešumas“ nominuotos tokios garsenybės, kaip CNN įkūrėjas Tedas Turneris, kino režisierius Stevenas Spielbergas, taip pat muzikantas iš Airijos Bono.

Apdovanojimo „Spartinimas“ premiją gauti pretenduoja verslininkas iš JAV Sergey Brinas (Sergejus Brinas), vokiečių filosofas ir sociologas Jürgenas Habermas ir inžinierius iš Kenijos Evansas Vadongo.

Premijų įteikimo ceremonija vyks kovo 30 dieną Londone per labdaros koncertą „Gorby–80“.
Be M.Gorbačiovo fondo, premijos steigėjais tapo Nobelio taikos premijos laureatų forumas, Tarptautinis Žaliasis Kryžius bei Naujosios politikos forumas.

Gorbačiovo premijų teikimo ceremoniją ketinama rengti kiekvienais metais skirtingose pasaulio šalyse.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius