Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus per viešnagę Šventojoje žemėje aplankys Jordaniją

Popiežius Pranciškus aplankys Jordaniją per ateinančiais metais planuojamą kelionę į Šventąją žemę, šios šalies valstybinė naujienų agentūra „Petra“ pranešė šeštadienį, cituodama vieną aukštą šaltinį Vatikane.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Per vizitą Vatikane (rugpjūtį) karalius Abdullah II pakvietė Jo Šventenybę aplankyti Jordaniją“, – „Petra“ citavo Vatikano užsienio reikalų pareigūną Dominique'ą Mamberti.

„Mes dabar ketiname išsamiai pasiruošti vizitui, kuris turėtų įvykti ateinančiais metais, – D.Mamberti sakė Amane po susitikimo su Jordanijos užsienio reikalų ministru Nasseru Judeh. – Popiežiaus vizitas Šventojoje žemėje prasidės Jordanijoje.“

Pasak jo, pontifikas laiko Jordaniją „šventu kraštu, kuriame gerbiamas religinis pliuralizmas ..., būtinas siekiant sukurti taikos atmosferą ne vien arabų pasaulyje, bet ir visuose Artimuosiuose Rytuose“.

Per audienciją Vatikane spalio 17 dieną palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas pakvietė Pranciškų atvykti į Artimuosius Rytus, sakydamas, kad jis „žengtų Jėzaus Kristaus pėdomis“.

Anksčiau šiais metais pontifiką į Šventąją žemę taip pat pakvietė Izraelio prezidentas Shimonas Peresas.

Pranciškus jau yra sakęs, kad norėtų aplankyti Artimuosius Rytus 2014 metais, bet Vatikanas dar nebuvo oficialiai patvirtinęs tos kelionės, nors Izraelio televizija „2-asis kanalas“ pranešė, kad minėta viešnagė vyks kovą.

Pontifikas sakė norintis aplankyti Konstantinopolio patriarchą Bartlamiejų I, pasaulio ortodoksų krikščionių dvasinį lyderį.

Praėjusį mėnesį M.Abbasas tapo ketvirtuoju Artimųjų Rytų lyderiu, susitikusiu su Pranciškumi – po Sh.Pereso, Libano prezidento Michelio Sleimano ir Jordanijos monarcho.

Katalikų Bažnyčios šaltinių Šventojoje žemėje pateikta nepatvirtinta informacija rodo, kad pontifikas galbūt aplankys Jordanijoje veikiančią vieną pabėgėlių iš Sirijos stovyklą.

Maronitų šaltiniai taip pat sakė turintys vilties, kad popiežius užsuks irį Libaną melstis už susitaikymą šiame regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius