Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos pietuose pavogta apie 30 paveikslų, sukurtų garsių menininkų

Apie 30 paveikslų, tarp jų Pablo Picasso ir Henri Rousseau darbai, kurių bendra vertė – apie 1 mln. eurų (3,45 mln. litų), buvo pavogti iš vienos privačios vilos Prancūzijos pietuose, šeštadienį pranešė policija.
Picasso darbai
Picasso darbai. / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

Tačiau Tulono policija nurodė, kad vienas italų tapytojo Amedeo Modigliani paveikslas, kuris, kaip iš pradžių manyta, taip pat buvo pavogtas, vėliau buvo rastas.

Prancūzas, kuriam priklauso ta vila, incidento metu atostogavo Švedijoje. Apie šį įsilaužimą ketvirtadienio popietę pranešė vilos valdytojas.

Pasak policijos, vilos savininkas skubiai grįžo patikrinti savo kolekcijos ir nustatyti, kiek paveikslų iš tikrųjų buvo pavogta.

Apie vagystę La Kadjė d'Azūro miestelyje paskelbta po vieno pastelėmis tapyto prancūzų menininko Edgaro Degas paveikslo dingimo Naujųjų metų išvakarėse iš Marselyje esančio Cantini muziejaus. Tą 1877 nutapytą paveikslą „Les Choristes“, įvertintą 800 tūkst. eurų (2,76 mln. litų) vienai parodai buvo paskolinęs Paryžiuje veikiantis Orsė muziejus.

Tas paveikslas buvo nuimtas nuo sienos, tvarkingai atsukus varžtus, o jokių įsilaužimo pėdsakų nebuvo rasta, todėl policija nurodė, kad vagis ar vagys žinojo, kaip apeiti muziejaus apsaugos sistemą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius