Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš rinkimus Lenkijoje – išsidirbinėjimai

Rytoj delegatus į Europos Parlamentą rinksianti Lenkija – vien tų ES šalių, kur nesitikima didelio rinkėjų aktyvumo. Bet Lenkijos seksualinės mažumos itin veržiasi prie balsadėžių.
Seksualinių mažumų atstovai
Seksualinių mažumų atstovai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Lenkija

Lenkijos transseksualus vienijanti organizacija „Trans-Fuzja“ kreipėsi į vidaus reikalų ministrą Grzegorzą Szchetyną, kad rinkimuose į Europos Parlamentą jiems būtų leista balsuoti persikūnijusiems į kitą lytį, rašo „Lietuvos rytas“.

Be to, transseksualai prašo leisti balsuoti vietoj paso rodant specialų jų organizacijos išduotą pažymėjimą. Jame būtų įklijuotos dvi to paties žmogaus nuotraukos – kaip vyro ir moters.

Kreipimąsi į ministrą inicijavo garsiausias Lenkijos transseksualas, žinomas Rafalalos slapyvardžiu. Šis moteriškais rūbais besirengiantis vyras išgarsėjo, kai teatre „Polonia“ ėmė vaidinti savo paties susidvejinimo istoriją.

Per praėjusius rinkimus į Seimą komisija neleido Rafalalai balsuoti, nes įtarė, kad ji atsinešė brolio dvynio pasą. Komisijos atstovai pareikalavo parodyti dokumentą, kur ji yra įamžinta kaip moteris.

Rafalala tada parodė gydytojų išduotą pažymą, kad yra transseksuali asmenybė. Tačiau jai vis tiek nebuvo leista balsuoti, todėl Rafalala sukėlė skandalą ir įsivėlė į grumtynes su policija, praneša „Lietuvos rytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius