Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 15 /17:09

Rojaus kampelį sukrėtė baisi drama: nužudyti šeši žmonės, tarp jų trys vaikai

Ramioje Džersio saloje netoli Prancūzijos krantų – kraupi drama. Salos sostinėje sekmadienį į butą įsiveržęs vyras išžudė šešis žmones, praneša BBC.
Didžiosios Britanijos policijos autobusas
Policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarp žuvusiųjų – vyras, dvi moterys ir trys vaikai. 30-metis žudikas buvo sulaikytas.

Pranešama, kad bute buvę žmonės bandė priešintis užpuolikui ir sužeidė jį, tačiau tai žudiko nesustabdė. Šiuo metu žudikas ligoninėje, jo būklė apibūdinama kaip sunki, bet stabili.

Kol kas neskelbiama, kokių tautybių žmonės žuvo, tačiau, vienais duomenimis, tarp žuvusiųjų yra ir lenkų. Vietos gyventojai sakė, kad visi žuvusieji – vienos šeimos nariai.

Šis įvykis sukrėtė salą, kurioje nusikalstamumas yra labai mažas, o Džersio pareigūnai netgi apibūdina šią vietą kaip „vieną iš saugiausių Vakarų pasaulyje.“

Džersis – sala Lamanšo sąsiauryje prie Prancūzijos krantų. Ji priklauso Didžiajai Britanijai, yra maždaug už 22 kilometrų nuo Prancūzijos šiaurinių krantų, o joje gyvena apie 90 tūkst. žmonių.

Atnaujinta 14.36 val. „Sky News“, remdamiesi Lenkijos ambasada, praneša, kad nužudytieji – lenkai iš dviejų šeimų. Nužudyta moteris su 6-ete dukra bei 1,5 metų sūnumi bei kita moteris, kurios dukters amžius nenurodomas. Taip pat neskelbiama, kuriai iš šeimų priklausė nužudytas vyriškis.

Tiesa, lenkų spauda praneša, kad visi nužudytieji – iš vienos šeimos. „Rzeczpospolita“ taip pat rašo, kad giminystės ryšiais su jais susijęs ir žudikas. Spėjama, kad žudynių priežastimi tapo šeiminis konfliktas.

30 metų žudikui ligoninėje atlikta operacija, lenkų spauda skelbia, kad įvykdęs nusikaltimą jis nesėkmingai bandė nusižudyti.

Papildyta 17.09 val. Vis dar nėra patikimos informacijos apie visų žuvusiųjų tautybes. Džersio policijos vadovas Stewartas Gullas sakė, kad sekmadienį buvo nužudytas vienas vyras dvi moterys ir trys mažamečiai. Pasak jo, incidento aukomis tapo vienos lenkų ir vienos Džersio vietos gyventojų šeimos nariai. Tuo tarpu Lenkijos pareigūnai paskelbė manantys, kad abi šeimos buvo lenkų kilmės.

Pasak S.Gullo, keturi nužudytieji rasti lenkų šeimos bute, esančiame nuošalioje gyvenamojoje gatvėje Džersio pagrindiniame mieste Sen Heliere. Dar du lavonai rasti prie šio namo.

Pareigūnas nurodė, jog kol kas per anksti daryti išvadas dėl šių žudynių motyvų. Kaimynai pasakojo sekmadienį prieš atvykstant policijos ir greitosios pagalbos automobiliams girdėję šauksmus.

Didžiajai Britanijai priklausančioje, 118 kvadratinių kilometrų ploto Džersio saloje, turinčioje 90 tūkst. gyventojų, nuo 2004 metų nebuvo užfiksuota nė vienos žmogžudystės.

Džersyje gyvena 3–5 tūkst. Lenkijos piliečių.

Džersio pirmasis ministras Terry Le Sueur sakė, kad šis nusikaltimas „smarkiai sukrėtė salos bendruomenę“. Jis pridūrė, kad visiems pageidaujantiems bus suteikta psichologo pagalba.

„Džersis yra labai saugi vieta, o tokie siaubingi įvykiai čia labai reti“, – pabrėžė pirmasis ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius