-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje Valstybės Dūma pritarė įstatymo projektui, numatančiam sudaryti juodąjį JAV piliečių sąrašą

Valstybės Dūma penktadienį pirmuoju svarstymu priėmė įstatymo projektą, pasiūlytą kaip atsakymą į JAV Kongreso priimtą „Magnitskio įstatymą“.
Rusija
Rusija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos įstatymu, kurio projektą gruodžio 10 dieną pateikė Dūmos pirmininkas Sergejus Naryškinas kartu su keturių parlamento frakcijų vadovais, numatoma uždrausti Rusijos Federacijos teritorijoje lankytis JAV piliečiams, kurie yra įvykdę nusikaltimus užsienyje esančių Rusijos piliečių atžvilgiu arba prisidėjo prie tokių nusikaltimų; taip pat toks draudimas būtų taikomas asmenims, prisidėjusiems prie Rusijos piliečių pagrobimo ar neteisėto jų laisvės atėmimo, taip pat tiems, kurie priėmė nepagrįstus arba neteisingus nuosprendžius Rusijos piliečiams ir nepagrįstai teisiškai persekioja juos ir t.t.

Tokiems JAV piliečiams numatytas Rusijoje jų laikomų finansinių ar kitų aktyvų areštas, bei draudimas sudaryti turtinius ar investicinius sandorius.

Tikimasi, kad šis įstatymo projektas bus patvirtintas antruoju ir trečiuoju svarstymu kitą savaitę; jis tada bus pateiktas Federacijos Tarybai ir įsigalios pasirašius Rusijos prezidentui nuo 2013 metų sausio 1 dienos.

Juodąjį JAV piliečių sąrašą turėtų sudaryti Rusijos Užsienio reikalų ministerija.

Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų Rūmai lapkričio 16 dieną priėmė vadinamąjį Magnitskio įstatymą ir kartu atšaukė prekybai lig šiol taikomą Jacksono-Vaniko pataisą.

„Magnitskio įstatymu“ numatoma įvesti vizų sankcijas Rusijos pareigūnams, kurie įtariami susiję su teisininko Sergejaus Magnitskio mirtimi areštinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius