-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos oro lainerio keleiviai demaskavo girtą pilotą

Didžiausios Rusijos oro bendrovės „Aeroflot“ įvaizdis antradienį patyrė dar vieną smūgį, vienam laikraščiui paviešinus incidentą, kai daugiau nei šimtas tarptautinio skrydžio keleivių pareikalavo pašalinti iš lėktuvo akivaizdžiai girtą pilotą.
Sobčak
Sobčak / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Pirmieji įtarimai kilo, kai pilotas prieš skrydį nerišliai perskaitė informaciją keleiviams, rašo dienraštis „The Moscow Times“, kuris citavo gruodžio 28 dieną iš Maskvos į Niujorką skridusių keleivių, taip pat vieno šio laikraščio žurnalisto liudijimus.

„Man iš karto šovė mintis: „Šis žmogus girtas“, – keleivė Chatuna Kobiašvili sakė anglų kalba leidžiamam dienraščiui. – Jo žodžiai buvo tokie nerišlūs, kad buvo sunku suprasti, kokia kalba jis kalba.“

Pasak „The Moscow Times“, kai lainerio „Boeing 767“ pilotas Aleksandras Čeplevskis po pusvalandį trukusių įkalbinėjimų išėjo iš kabinos, jo veidas ir akys buvo paraudusios, o eisena neatrodė itin tvirta.

„Nemanau, kad Rusijoje kas nors gali nežinoti, kaip atrodo girtas žmogus“, – sakė „Aeroflot“ 315-o skrydžio keleivė Katia Kušner.

„Iš pradžių jis į mus žvelgė, tarsi būtume kuoktelėję. Kai mes neatlyžome, jis pasakė: „Aš ramiai pasėdėsiu kampe. Turime dar tris pilotus. Pažadu, kad nė neprisiliesiu prie valdymo prietaisų“, – pasakojo moteris.

Sunerimę keleiviai kreipėsi į lėktuvo stiuardeses, įgulą ir keletą „Aeroflot“ atstovų, kurie įlipo į lėktuvą. Daugiau nei 100 keleivių pasirašė pareiškimą, kuriame teigė, kad A.Čeplevskis buvo girtas, rašo „The Moscow Times“.

Po trijų valandų lėktuvo įgula buvo pakeista, tačiau oro bendrovė iš pradžių ignoravo keleivių nerimą.

„Stiuardesės mums sakė, kad mes išprotėjom“, – skundėsi K.Kušner.

Po šio incidento praėjus trims savaitėms, „Aeroflot“ paskelbė, kad A.Čeplevskį prieš pat skrydį galėjo ištikti priepuolis ir kad ištyrus jo organizme nerasta jokių svaigalų pėdsakų.

Taip jau susiklostė, kad viena iš to lėktuvo keleivių buvo Ksenija Sobčak – Rusijos televizijos rodomos populiarios realybės laidos vedėja ir buvusio Sankt Peterburgo mero dukra. Skandalais garsėjanti vakarėlių liūtė pažadėjo pasinaudoti savo įtaka, kad minėtam lakūnui būtų atimta teisė skraidyti.

„Jis tik iš trečio karto sugebėjo ištarti žodžius „skrydžio trukmė“, – K.Sobčak po šio incidento sakė radijui „Echo Moskvy“. – Kovosiu, kad šis asmuo niekada nebesėstų prie lėktuvo vairo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius