-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo nariai nebegalės naudotis privilegijomis tolimojo susisiekimo transporte

Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio įsakymu panaikinta Seimo narių privilegija pirmumo teise būti aptarnautiems reguliaraus susisiekimo kelių transporto maršrutuose.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.
Temos: 1 Seimas

Penktadienį ministro įsakymu pakeistos nuo 1997 m. galiojusios Keleivių ir bagažo vežimo kelių transportu taisyklės, teigiama Susisiekimo ministerijos pranešime spaudai.

Pagal naująjį susisiekimo ministro įsakymą pirmumo teisę įlipti į transporto priemonę turės neįgalieji, keleiviai su mažamečiais vaikais, nėščios moterys ir senyvi keleiviai.

Šis įsakymas taip pat palieka neįgaliesiems, keleiviams su mažamečiais vaikais, nėščioms moterims ir senyvo amžiaus keleiviams teisę į aptarnavimo pirmumą stotyse.

Tačiau Seimo nariai, nuo 1997 metų turėję privilegijuotą pirmumo teisę įlipti ir būti aptarnaujami reguliaraus susisiekimo transporte, jos nebetenka.

Ministro įsakymo pataisa numato, kad nuo šiol kelių transporto keleivių vežėjai gali atlikti savo įmonės transporto priemonių ekipažų, jomis važiuojančių keleivių ir vežamo bagažo kontrolę arba įgalioti tai atlikti kitus asmenis. Šie asmenys turės teisę sustabdyti transporto priemonę signaliniu disku vietose, kur nedraudžia Kelių eismo taisyklės, įlipti į ją prieš išlipant bei įlipant keleiviams ir atlikti kontrolę nepriklausomai nuo keleivių skaičiaus transporto priemonėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius