Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudužęs Rusijos lėktuvas An-148: bėdų virtinė, pasibaigusi tragedija (video, papildyta 18.15 val.)

Sudužęs naujas Rusijos lėktuvas An–148, bandytas jau keletą metų, konstruktoriams kėlė daug rūpesčių.
An-148 katastrofa
An-148 katastrofa / Lifenews stopkadras
Temos: 1 Lėktuvas

Vien per pirmąjį eksploatacijos pusmetį užregistruoti 238 atvejai, kai orlaivio An–148 borto sistemos neveikė arba veikė nepatenkinamai.

2009 metais gedimų skaičius buvo įspūdingas: tūkstančiui skrydžio valandų teko 253,7 gedimai. Palyginkite:  Boeing–737–500 tūkstančiui valandų teko 19,95 gedimo.

„Lėktuvo An–148 patikimumas neatitinka lūkesčių ir neužtikrina norimo skrydžio saugumo“, – dar 2010 metų rugsėjį sakė oficialus aviakompanijos „Rossija“ atstovas.

Lėktuvas šeštadienio rytą nukrito kolektyvinių sodų masyve. Tačiau apie vietinių gyventojų aukas ar sugriovimus nepranešama. Naujausiais duomenimis žuvo 5 lėktuvo pilotai ir 2 Mianmaro (lėktuvo užsakovo) piliečiai.

Liudininkų teigimu lėktuvas sukosi virš mokyklos, paskui užsidegė ir nukrito matant Garbuzovo miestelio gyventojams ir mokykloje buvusiems moksleiviams.

Gazeta.ru praneša, kad preliminari sutartis dėl šio modelio lėktuvų su Mianmaro karinėmis oro pajėgomis buvo sudaryta dar 2008 metais. Iš viso ši diktatoriška šalis planavo įsigyti du tokio tipo rusiškus lėktuvus. Kol kas neaišku, kas valdė lėktuvą katastrofos metu: rusai ar Mianmaro atstovai. „Interfax“ praneša, kad rusų pilotai ko gero nebuvo išbandę šio modelio lėktuvo treniruoklio.   

Papildyta 18.15 val. Iš pradžių buvo skelbta, kad žuvo septyni žmonės. Dabar oficialiai pranešama, per An-148 katastrofą žuvo šeši žmonės – įgulos vadas, patyręs lakūnas bandytojas Jurijus Zubrickis, šturmanas Vladimiras Jaska, borto inžinierius Aleksandras Koroliovas, bandomųjų skrydžių inžinierius Anatolijus Samoškinas ir du Mianmaro lakūnai: Htein Lin Aungas ir Zaw Htun Aungas.

Taip pat pranešama, kad jau surastos juodosios lėktuvo dėžės, tačiau neaišku, kokia jų būklė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius