Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiavimu įtariamas amerikietis bankininkas suimtas po metų nuo savo „mirties“

Amerikietis bankininkas, kuris siekdamas išvengti kaltinimų investuotojų pinigų iššvaistymu imitavo savo mirtį, pakliuvo į policijos rankas, nes pažeidė Kelių eismo taisykles.
Aubrey Lee Price'as
Aubrey Lee Price'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Manoma, kad 47 metų Aubrey Lee Price'as apsimetė mirusiu, kad pabėgtų nuo FTB. Būdamas banko „Montgomery Bank & Trust“ direktoriumi, jis įtariamas pasisavinęs milijonus investuotojų lėšų.

Teismas jį buvo paskelbęs mirusiu, tačiau po metų jis buvo sulaikytas Džordžijos valstijoje dėl eilinio Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Paskutinį kartą A.L.Price'as pastebėtas 2012 metų birželį Floridoje lipantis į keltą. Savo šeimai jis išsiuntė laišką, kuriame tvirtino praradęs milijonus dolerių ir ketinantis nusižudyti iššokdamas iš laivo.

„Aš emociškai prislėgtas ir nebegaliu toliau gyventi, – rašoma laiške, kurį, teisėsaugos manymu, parašė A.L.Price'as. – Aš falsifikavau dokumentus, slėpiau savo nuostolius, apgaudinėjau ir pakenkiau žmonėms, kuriems bandžiau pagelbėti.“

Floridos teisėjas vėliau jį pripažino teisiškai mirusiu. Tačiau FTB jo paieškų nenutraukė ir siūlė iki 20 tūkst. JAV dolerių atlygį už informaciją apie jo buvimo vietą.

JAV federaliniam teismui pateiktame ieškinyje teigiama, kad A.L.Price'as ir kai kurie jo kolegos iš 115 investuotojų surinko apie 40 mln. dolerių, o vėliau juos iššvaistė. Įtariama, kad į savo kontroliuojamas sąskaitas A.L.Price'as pervedė 20 mln. dolerių, o vėliau melavo ir klastojo dokumentus, kad nuslėptų patirtus nuostolius.

Jei bus pripažintas kaltu, jam gresia iki 30 metų kalėjime.

Aubrey Lee Price'as
Aubrey Lee Price'as prieš metus ir dabar

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius