Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijos vyriausybė įspėja apie galimą sviesto deficitą

Šveicarija daugeliui gali asocijuotis su vešliomis Alpių ganyklomis ir jose besiganančiomis karvėmis, tačiau šalies vyriausybė įspėja, jog, siaučiant koronaviruso krizei, gali atsirasti sviesto deficitas.
Ghi sviestas.
Ghi sviestas. / Fotolia nuotr.

Kai kurių produktų paklausa smarkiai padidėjo ir sviesto gamyba gali „pirmą kartą per daugelį metų“ nepatenkinti paklausos, pripažino vyriausybė.

Vyriausybė federalinės žemės ūkio tarnybos paprašė persvarstyti sviesto importo apribojimus ir jau nusprendė persvarstyti importo kvotą, taikomą kiaušiniams, kurie parduotuvėse yra tiesiog išgraibstomi.

„Šiuo metu nėra jokio su maisto pasiūla susijusio pavojaus“, – šią savaitę įvykusioje spaudos konferencijoje pareiškė ekonomikos reikalų ministras Guy Parmelinas.

Dėl priemonių, kurių buvo imtasi siekiant pažaboti koronaviruso plitimą, pasikeitė vartotojų elgesys.

Uždarius restoranus, krito kai kurių produktų paklausa, pažymima vyriausybės paskelbtame pranešime, kuriame konkrečiai paminėta veršiena ir tam tikros jautienos dalys.

Kaip ir kitose Europos šalyse, Šveicarijoje nuo parduotuvių lentynų šluojami makaronai, konservuotos ir ilgalaikio vartojimo prekės. Šalyje veikia tik maisto prekių parduotuvės ir vaistinės.

Šveicarijoje iki šiol buvo patvirtinta 18,8 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o mirė 536 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius