Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaiką dvejus metus slėpė spintos dydžio kambarėlyje

Beveik prieš dvejus metus dingusio, o dabar jau 6-erių Richardo Chekevdios ieškoję JAV policininkai po nuodugnios jo močiutės namo patikros apstulbo: jis kartu su 30-mete motina Shannon Wilfong slėpėsi spintos dydžio slaptame kambarėlyje.
R.Chekevdia.
Richardas Chekevdia / Šeimos albumo nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Gavę teismo leidimą apieškoti vaiko močiutės 51-erių Diane Dobbs namą, pareigūnai jame rado netikrą sieną. Už jos buvo paliktas maždaug 1,5 m pločio, 3 m ilgio ir 1 m aukščio plotas, kuriame slėpėsi S.Wilfong su sūnumi.

Pareigūnų manymu, savo močiutės dviejų kambarių bute R.Chekevdia praleido pastaruosius 22 mėnesius, kadangi jis dingo 2007-ųjų žiemą.

„Kai išleidome jį iš policijos automobilio, jis pradėjo lakstyti, lyg pirmą kartą būtų lauke. Jis buvo labai laimingas, kai išėjo į lauką. Jis sakė, kad niekada nebuvo išleidžiamas į lauką. Tai labai liūdina“, – sakė JAV Ilinojaus valstijos policijos atstovas seržantas Stanas Diggsas.

S.Wilfong pateikti kaltinimai vaiko pagrobimu, o vaiko močiutei D.Dobbs – kurstymu ir pagalba vykdant nusikaltimą.

Kaltinimai – ir tėvui

Šiuo metu vaikas apsistojo su vienu savo tėvo artimųjų. Ilinojaus valstijos vaikų priežiūros tarnyba taip pat tiria pranešimus, kad, prieš vaiko dingimą, jo 48 metų tėvas Mike'as Chekevdia smurtavo prieš berniuką.

Dveji metai, jūs nė neįsivaizduojate. Aš nemiegojau, numečiau svorio, tuomet priaugau svorio. Nelinkėčiau to niekam, – sakė M.Chekevdia.

Tačiau Ilinojaus valstijos Nacionalinės gvardijos leitenantas pulkininkas M.Chekevdia atmetė šiuos kaltinimus ir teigė esąs sujaudintas sūnaus atsiradimo. „Dveji metai, jūs nė neįsivaizduojate... Aš nemiegojau, numečiau svorio, tuomet priaugau svorio... Nelinkėčiau to niekam“, – naujienų tarnybai AP sakė vyras.

Po skyrybų su žmona, 2007-ųjų lapkritį, M.Chekevdia teisme išsikovojo teisę lankyti sūnų. Tačiau iškart prieš šį nuosprendį R.Chekevdia ir vaiko motina dingo. Po mėnesio moteriai buvo pateikti kaltinimai vaiko pagrobimu, tačiau ji dingo be žinios.

M.Chekevdia įtarė, kad vaikas gali būti laikomas pas močiutę, tačiau pirmą kartą butą apžiūrėję pareigūnai vaiko nerado. Policininkų teigimu, buto langai buvo uždangstyti paklodėmis ir kitais daiktais, tikriausiai tam, kad kaimynai nematytų viduje esančio vaiko. „Aš tvirtai tikėjau, kad vaikas yra ten“, – sakė M.Chekevdia.

Tik praėjusį penktadienį gavę teismo leidimą nuodugniai apieškoti butą, pareigūnai jame rado pristatytą sieną, o už jos – nedidelį kambarėlį, kuriame vaikas ir buvo slepiamas.

M.Chekevdia tikisi, kad kaltinimai dėl smurto bus atmesti ir jis gaus vaiko priežiūros teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius