Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikai raginami įsivaizduoti, kad yra savižudžiai sprogdintojai

Vaikai raginami įsivaizduoti, kad yra savižudžiai sprogdintojai, rengę liepos 7-osios išpuolius Didžiojoje Britanijoje. Tai – šalies valdžios strategija kovojant su žiauriu ekstremizmu, rašo „telegraph.co.uk“.
Vaikai
Vaikai / Photos.com

Minėta užduotis skirta vidurinės mokyklos moksleiviams ir yra įtraukta į mokymo paketą, patvirtinta Vaikų, mokyklų ir šeimų departamento. Viena iš šios programos dalių – užduotis parengti pristatymą apie birželio 7 d. išpuolius, per kurį žuvo 52 nekalti žmonės, „iš savižudžių sprogdintojų perspektyvos“.

Vaikai taip pat prašomi apibendrinti priežastis, paskatinusias savižudžius įvykdyti išpuolius.

Tokios programos iniciatorius – Calderdale taryba Halifaxe, esančiame Vakarų Yorkse, kuris ribojasi su teritorija, kurioje gyveno liepos 7-osios teroristinio išpuolio organizatoriai. Šią programą įgyvendinti pasiryžusios ne tik mokyklos visoje šalyje, bet ir policija.

Vis dėlto šią programą, kuriai suteiktas „Dalykai keičiasi“ pavadinimas, ketvirtadienį sukritikavo išpuolių aukos, švietimo ekspertai ir politikai, bijantys, kad prašyti vaikų įsijausti į teroristų mąstymą gali būti „pavojinga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius