Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesueloje nukritus kariniams sraigtasparniui žuvo 17 žmonių

Kariniam sraigtasparniui sekmadienį sudužus netoli Venesuelos sienos su Kolumbija, žuvo vienas civilis ir šešiolika Venesuelos karių, tarp jų buvo ir brigados generolas, pranešė šalies valstybinė naujienų agentūra.
Avarijos vieta
Avarijos vieta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak šalies prezidento Hugo Chavezo, kariai patruliavo prie 2300 kilometrų ilgio Venesuelos ir Kolumbijos sienos, kai vietos karinė bazė po vidurdienio prarado ryšį su sraigtasparniu „Mi-17“. Sraigtasparnis sudužo kalnuotoje Kapotės vietovėje, nurodė valstybei priklausanti naujienų agentūra „Bolivarian News Agency“.

Pasak naujienų agentūros, per šią avariją žuvo du sraigtasparnio pilotai ir visa įgula. Tarp žuvusiųjų yra armijos brigados generolas Domingo Alberto Feneite ir civilis Cristianas Velazquezas.

Nei H.Chavezas, nei Venesuelos kariškiai nenurodė avarijos priežasties.

Prezidentas apgailestavo, kad per kelerius pastaruosius metus dešimtys karių žuvo tarnyboje, stengdamiesi neleisti persimesti į Venesuelą ginkluotam konfliktui, kuris jau kelis dešimtmečius vyksta Kolumbijoje.

Kairiosios pakraipos lyderis taip pat atmetė JAV pareiškimus, kad jo Vyriausybė neužkerta kelio Kolumbijos sukilėlių ir dešiniosios pakraipos sukarintų organizacijų pajėgų judėjimui per sieną.

„Jie sako, kad mes nepatruliuojame prie sienos. Kiek gyvybių Kolumbijos konfliktas kainavo mums, venesueliečiams? Šiandien žuvo aštuoniolika“, – replikavo H.Chavezas, nurodydamas pirminį žuvusiųjų per sraigtasparnio katastrofą skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius