-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa rodo, kad vis daugiau Rusijos gyventojų linkę į tai, jog šalis bendradarbiautų su NATO

Per pastaruosius dvejus metus Rusijos gyventojų samprata apie tai, kad šaliai reikia plėtoti santykius su NATO, žymiai pasikeitė, rodo sociologų tyrimai.
NATO: su Rusija ar be jos?
NATO: su Rusija ar be jos? / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 NATO Rusija

2009 metais buvo daugiau tų, kurie rėmė gynybinę politiką (39 proc.), o šiandien šio požiūrio laikosi 29 proc. piliečių, o štai dauguma (43 proc.) ragina bendradarbiaut su NATO (prieš dvejus metus – 33 proc.).

Tokius duomenis agentūrai „Interfax“ pranešė Rusijos viešosios nuomonės tyrimo centro ekspertai, remdamiesi šalyje surengtos apklausos rezultatais. Jie pažymi, kad dabartinė visuomenės pozicija artima 2005–2007 metų rodikliams.

Už bendradarbiavimą su NATO linkę būti partijos „Teisingoji Rusija“ šalininkai (54 proc.). Priešintis bloko plėtrai mano esant būtina Rusijos liberalų demokratų partijos (37 proc.) ir į parlamentą neįeinančių partijų (49 proc.) šalininkai.

Viena iš Rusijos ir NATO bendradarbiavimo prioritetinių krypčių, respondentų nuomone, turi būti kova su narkotikų verslu ir organizuotu nusikalstamumu (36 proc.). Antroje vietoje – kariškių vaidmens kovoje su tarptautiniu terorizmu stiprinimas (36 proc.), trečioje – gaivalinių nelaimių padarinių likvidavimas (25 proc.). 

Mažiau yra tų, kurie mato galimybių Rusijai ir NATO bendradarbiauti, vykdant taikos palaikymo operacijas (14 proc.) kuriant Europos priešraketinės gynybos sistemą (13 proc.), rengiant politines konsultacijas aktualių tarptautinių problemų klausimais (12 proc.), rengiant karinį personalą (9 proc.), kuriant bendrų rūšių ginkluotę ir keičiantis žvalgybos informacija (po 8 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius