-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas: demokratijos standartai Rusijoje neturėtų būti primetami iš išorės

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pasmerkė savo oponentus, gaunančius finansinę pagalbą iš užsienio, ir sakė, kad Rusija neleis primesti sau demokratijos iš išorės.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tiesioginis ar netiesioginis kišimasis iš išorės į mūsų vidaus politikos procesus yra nepriimtinas, – sakė V.Putinas savo metiniame pranešime. – Žmonės, kurie gauna pinigus iš užsienio už savo politinę veiklą, labiausiai tikėtina, tarnaujantys užsienio nacionaliniams interesams, negali būti politikai Rusijos Federacijoje“.

Kaip numatoma, savo pirmajame naujos kadencijos Kremliuje metiniame pranešime V.Putinas turi išdėstyti Rusijos strateginius prioritetus – tokiu metu, kai jo valdymui metamas precedento neturintis iššūkis.

Prezidentas šią kalbą Federaliniam Susirinkimui – abejiems parlamento rūmams – sako praėjus metams po to, kai ginčijami parlamento rinkimai išprovokavo pirmuosius masinius gatvių protestus prieš jo dominavimą Rusijoje.

„Laikomės būtent (tų) universalių demokratijos principų, kurie yra priimti visame pasaulyje. Tačiau Rusijos demokratija – tai valdžia būtent rusų liaudies, su jos savomis liaudies savivaldos tradicijomis ir visai ne standartų, primestų mums iš išorės, realizavimas“, – nurodė V.Putinas savo kalboje.

„Mes privalome ne tik paprasčiausiai užtikrintai vystytis, bet ir išsaugoti savo nacionalinį identitetą, neišbarstyti savęs kaip nacijos“, – pabrėžė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius