Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas neatmeta galimybės dalyvauti prezidento rinkimuose

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas neatmeta galimybės dalyvauti prezidento rinkimuose, kaip ir Dmitrijus Medvedevas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, mes jau išmokome vienodai į tai atsakyti. Kartoju dar kartą: nei aš, nei Dmitrijus Anatoljevičius neatmetame, kad kiekvienas iš mūsų galime eiti į rinkimus“, – pareiškė V.Putinas žurnalistams.

Drauge jis pabrėžė, kad iki rinkimų dar beveik metai. „Ir šis bruzdesys dėl rinkimų – jis nepadeda normaliai organizuoti darbą“, – sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad klausimas dėl rinkimų nėra originalus, jį jau šimtus kartų uždavinėjo tiek jam, tiek ir prezidentui D.Medvedevui.

Kalbėdamas, kad jie abu neatmeta galimybės dalyvauti rinkimuose, premjeras pažymėjo, kad „mes atsižvelgsime į esamą padėtį prieš rinkimus“.

Jis pridūrė, kad omenyje turi ekonominę, socialinę ir politinę padėtį, sprendimas bus priimamamas įvertinus tuos rezultatus. „Žinoma, kada nors reikės nuspręsti. Tačiau iki rinkimų lieka beveik metai“, – sakė V.Putinas. Kaip anksčiau buvo pranešta, Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas neatmetė, kad kels savo kandidatūrą rinkimuose, jis pažadėjo apsispręsti artimiausiu metu. „Neatmetu galimybės, kad vėl dalyvausiu prezidento rinkimuose“.

Tuo tarpu „Vieningosios Rusijos“ aukščiausios tarybos biuro narys, pirmasis Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas Olegas Morozovas pareiškė, kad partija „Vieningoji Rusija“ 2012 metų Rusijos prezidento rinkimuose rems savo lyderį Vladimirą Putiną, tačiau jeigu jis nesibalotiruos, tada rengiasi paremti D.Medvedevą, jam priėmus atitinkamą nutarimą.

„Mes ne kartą pareiškėme, kad Vladimiras Putinas yra mūsų lyderis, ir jeigu jis balotiruosis į prezidento postą, mes, žinoma, jį remsime rinkimuose. Tai principinė “Vieningosios Rusijos„ pozicija, natūrali ir logiška“, – praėjusį antradienį agentūrai „Interfax“ pareiškė O.Morozovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad jeigu V.Putinas nekels savo kandidatūros į valstybės vadovo postą, o D.Medvedevas priims tokį nutarimą, tai „suprantama, jokios kitos jėgos, be „Vieningosios Rusijos“, kuria jis (D.Medvedevas) galėtų remtis, šalyje nėra“. Jo ramsčiu gali būti tik parlamentinės daugumos partija, įsitikinęs „Vieningosios Rusijos“ vadovybės atstovas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius