-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas prie Seligero ežero pažadėjo atsikratyti pusę kilogramo savo svorio solidarizuodamasis su tais, kuriuos kamuoja nutukimas

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas atvyko į Tverės srityje jaunimo stovykloje vykstantį forumą „Seligeras-2011“, kur įsipareigojo suliesėti per metus puse kilogramo, išmėgino savo savo jėgas alpinistų treniruoklyje ir juokais pažadėjo atvažiuoti dviračiu dviem drauge su prezidentu Dmitrijumi Medvedevu.
Galingasis Rusijos premjeras ir upes perplaukia, ir kalnus perkopia.
Galingasis Rusijos premjeras ir upes perplaukia, ir kalnus perkopia. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos vyriausybės vadovas, kuris pirmadienį sraigtasparniu atskrido prie Seligero, pirmiausia atėjo prie stendo „Vladimiras Putinas ir sveika gyvensena“. Ten aikštelėje, kuri kartu yra ir didelės svarstyklės, ministro pirmininko laukė šimtas forumo dalyvių, kurie turi antsvorio.

Per pamainą, pavadintą „Bėk su manimi“, vaikai sužinojo, kaip teisingai maitintis, išmoko gaminti sveiką maistą ir sportuoti.

V.Putiną pasitiko vienas forumo dalyvių Nikita Italjancevas, kuris per metus sublogo 37 kg ir dabar vietoj 148 sveria 113 kilogramų. Jis papasakojo vyriausybės vadovui, kaip tai jam pavyko, ir ministras pirmininkas savo ruožtu įvertino jaunuolio pastangas, pažymėdamas, kad tam pasiekti būtina valios jėga.

Vaikai, susirinkę ant svarstyklių, pakvietė ir ministrą pirmininką atsistoti ant jų. Visi drauge su vyriausybės vadovu stovintieji scenoje svėrė 6300 kilogramus.

„Mes ne liesučiai“, – juokaudamas pakomentavo V.Putinas. Atsakydami į tai projekto dalyviai žadėjo per metus iš viso suliesėti viena tona.

„Ir aš pažadu – puse kilogramo“, – sakė V.Putinas.

Diskutavo apie Kelių eismo taisykles

Kitoje stovyklos vietoje forumo dalyvis pasiūlė savo projektą: įtraukti į Kelių eismo taisykles pakeitimą, kuris leis vairuotojams sukti į dešinę, degant raudonai šviesai, jeigu tai nesudarys kliūčių

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dimitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dimitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas

vairuotojams ir pėstiesiems. Tam šviesofore turi būti įrengta plastikinė žalia rodyklė. Projekto autorius Aleksandras Šumskis pažymėjo, kad ši naujovė daug nekainuos, pabrėždamas, kad ji 15 proc. sumažins spūstis, leis sutaupyti benzino, o šviesoforo rodyklė kainuos tik 20 rublių. Tokia praktika, pridūrė iniciatorius, jau įdiegta JAV, Kanadoje, Vokietijoje ir kitose šalyse.

V.Putinas tuoj pat susisiekė su vidaus reikalų ministro pavaduotoju Viktoru Kirjanovu ir papasakojo apie jaunojo novatoriaus siūlymą.

„Vaikinai sako, kad Vokietija jau įdiegė – prašau pamėginti“, – sakė V.Putinas.

Eidamas per stovyklą V.Putinas priėjo prie alpinistų treniruoklio – aukštos sienos, į kurią kopė treniruodamasis alpinistas su saugojimo virve. Ministras pirmininkas pažiūrėjo, kaip dirba sportininkas, o kai jis nulipo žemyn, staiga nesprendė pats kopti siena ir be saugojimo virvės įkopė beveik iki pusės jos, po to pats nusileido atgal.

Dar vieno stendo atstovas parodė dviratį dviem, pažymėdamas, kad važiuoti juo gana nelengva, nes abiejų važiuojančiųjų veiksmai turi būti darnūs kaip vienos komandos.

„Su (Rusijos prezidentu) Dmitrijumi Anatoljevičiumi (Medvedevu) atvažiuosime, pamėginsime“, – juokais sakė V.Putinas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius