Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalas „Time“ atskleidė V.Putino „tiesioginės linijos“ scenarijų

Klausimai, kurie buvo užduoti Rusijos premjerui Vladimirui Putinui gruodžio 3 dieną per „tiesioginės linijos“ televizijos laidą, buvo kruopščiai suderinti su politiko spaudos tarnyba, teigia „Time“.
Vladimiras Putinas atsakinėja į žiūrovų klausimus gruodžio 3 dieną.
Vladimiras Putinas atsakinėja į žiūrovų klausimus gruodžio 3 dieną. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Leidinio žurnalistams pavyko pasikalbėti su Sankt Peterburgo kalnakasybos instituto studentu Andrejumi Kurikovu („Time“ jį vadina Kriukovu), kuris uždavė V.Putinui klausimą apie tai, ar jis ketina kelti savo kandidatūrą per 2012 metų prezidento rinkimus. A.Kurikovo teigimu, V.Putino spaudos tarnybos darbuotojai primygtinai pageidavo, kad jis užduotų būtent šį klausimą, ir pradėjo jį tam rengti likus dviem dienoms iki transliacijos, rašo lenta.ru.

„Parengta viskas buvo labai kruopščiai. Jie surinko žmones iš įvairių visos šalies institutų, vienu iš jų tapau aš“, – pasakojo studentas. Pasak jo, jis kartu su keturiais bendrakursiais atvyko į Maskvą traukiniu ir buvo apgyvendintas vienuose šalia Maskvos įsikūrusiuose poilsio namuose.

„Ten apgyvendino visus studentus. Jie su mumis elgėsi labai gerai. Mes už nieką nemokėjome“, – pridūrė A.Kurikovas.

Kaip rašo „Time“, studentų bendravimo su V.Putinu repeticija, kurią surengė premjero spaudos tarnyba ir televizijos kanalo „Vesti“ darbuotojai, truko dvi dienas. Anot A.Kurikovo, jis ir jo bičiuliai norėjo premjerui užduoti klausimus, kurie jiems, kaip studentams, buvo aktualesni, tačiau spaudos tarnyba užsispyrė, kad būtų užduoti bendresni ir reikšmingesni klausimai.

V.Putinas į minimo studento klausimą atsakė: „Aš pagalvosiu. Laiko dar užtektinai. (...) Atitinkami sprendimai dėl 2012 metų rinkimų kampanijos bus priimami priklausomai nuo to, kokia bus ekonomikos situacija ir situacija socialinėje sferoje. Bet šiandien dar tik 2009-ieji“.

V.Putino spaudos tarnybos atstovai „Time“ žurnalistams pareiškė, kad liaudies bendravimas su premjeru neapsiėjo be jų dalyvavimo, tačiau, pasak jų, apie kokį nors suplanuotą „klausimyną“ nėra net kalbos. „Žmonės patys uždavinėjo klausimus, kuriuos, jie manė, būtina užduoti“, – „Time“ cituoja spaudos tarnybos pareiškimą.

Beje, netrukus po to, kai baigėsi tiesioginė televizijos laida, kurioje V.Putinas atsakinėjo į klausimus, Rusijos interneto tinklaraščiuose atsirado informacija apie tai, kad vienas iš klausimą uždavusių studentų, Nikita Kuprikovas, yra Maskvos aviacijos instituto prorektoriaus Michailo Kuprikovo sūnus. Dėl to buvo suabejota jaunuolio, pareiškusio, kad po studijų baigimo jis ketina iš sostinės išvykti dirbti į Komsomolską prie Amūro Tolimuosiuose Rytuose, nuoširdumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius