Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvusių Jak-42 keleivių istorijos: prisipažinimas meilėje likus minutei iki tragedijos

Jaroslavlio ledo ritulio komandos „Lokomotiv“ gynėjo Pavelo Trachanovo žmona spėjo išgirsti švelnų vyro prisipažinimą meilėje likus vos minutei iki tragedijos.
Pavelas Trachanovas, žuvęs ledo ritulininkas
Pavelas Trachanovas, žuvęs ledo ritulininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paskutinį kartą gyvenime 33 metų ledo ritulininkas Pavelas Trachanovas žmonai paskambino jau iš lėktuvo ir prisipažino meilėje.

„Jis juokėsi ir juokavo. Klausė, kaip laikosi mūsų sūnūs. Prašė leisti pakalbėti su mūsų mažyliu Alioša“, – verkdama pasakojo Jekaterina.

„Jau kylame, paskambinsiu iš Minsko. Labai tave myliu“, – tokie buvo paskutiniai vyro žodžiai.

Apie tragediją Jekaterinai pranešė Pavelo tėvai. Jie nenorėjo, kad jauna moteris apie vyro žūtį sužinotų iš svetimų žmonių.

Šeimos tradicija neišgelbėjo nuo nelaimės

„Jau tokia jų jaunos šeimos tradicija. Prieš kiekvieną skrydį Pavelas paskambindavo Katiai. Tai buvo laikoma sėkmės ženklu“, – pasakojo „Life news“ žuvusio sportininko tėtis Sergejus Trachanovas.

Iš pradžių Jekaterina ir tėvai negalėjo patikėti baisia naujiena. Bet naujienų tarnybos negailestingai dudeno: iš 45 keleivių išgyveno tik du. Pavelo tarp laimingųjų nebuvo.

„Pamanėme, kad tai eilinė lėktuvo katastrofa. Tačiau išgirdę apie ledo ritulininkus, stovėjome lyg stabo ištikti, iškart žlugo visos viltys...“ – gedėjo sūnaus S.Trachanovas, vartydamas jo vaikystės nuotraukas.

„Aš čia kaltas. Nereikėjo Pavelo leisti vaikystėje į ledo ritulį. Gal dabar gyvas būtų. O kaip mums dabar ištverti tokią netektį?“ – klausė pats savęs skausmo prislėgtas tėvas.

Pavelas Trachanovas tapo Europos jaunių čempionu, žaidė CSKA klube, o 2011 m. pasirašė sutartį su garsiuoju „Lokomotiv“.

Sportininkas galėjo rinktis ir kitą klubą. Tačiau Jaroslavlis traukė labiau, nes jis nelabai toli nuo Maskvos. Pavelas nenorėjo ilgam palikti šeimos, gyvenančios sostinėje. Tad žaisdamas Jaroslavlyje galėjo dažniau matytis su žmona ir dviem mažais sūnumis. 

 NUOTRAUKAS rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius