Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aš moteris ir man reikia bent vienos papildomos valandos laiko sau! Kas ir kaip lengvina dirbančios moters gyvenimą?

Kaip šiuolaikinei, dirbančiai ir nuolat užsiėmusiai moteriai rasti papildomai laiko sau? Tai sunki dilema sprendžiant karjeros ir šeimos suderinamumo klausimus.
Moteris su kompiuteriu
Moteris su kompiuteriu / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Samsung

Vidutiniškai kiekvienuose namuose galima rasti apie 5-10 buitį ir moters gyvenimą, palengvinančių prietaisų. Kai kurie, ne paslaptis, tik renka dulkes, tačiau daugelis jų žymiai palengvina mūsų kasdienybę,  taupo laiką ir ne tik. Praktika rodo, kad kuo  daugiau skirtingų buities prietaisų namuose, tuo dažniau  šypsosi moteris.

Svarbiausi namų prietaisai, dovanojantys papildomą laiką moterims

Svarbiausi namų prietaisai, dovanojantys papildomą laiką moterims

Dar prieš 30 metų ištarti žodžiai „šiandien skalbsiuosi“ būtų reiškę, kad švarius ir sausus drabužiusbus galima turėti jau po poros dienų. Dar šiek tiek laiko nuvargusiai ir nepatenkintai „namų deivei” prireiks drabužių kalno išlyginimui.

Naujos kartos skalbimo mašinos gerokai sutrumpino skalbinių džiūvimo laiką, tačiau džiovinimo klausimo neišsprendė.

„Maži, o vėliau – paaugę vaikai. Iki šiol su siaubu prisimenu nuolatinius kalnus džiūstančių rūbų, kurie rudenį ir žiemą tapdavo ne itin patrauklia interjero „puošmena“. O dar tas drėgmės kaupimasis... Mano sprendimas investuoti į džiovyklę, jau pasiteisino šimtus kartų,“ – pasakoja namų šeimininkė ir dviejų vaikų mama Gitana Kliminskienė.

Atlikus daugiau kaip  200 moterų, kurios džiovyklę naudoja jau daugiau kaip dvejus metus, apklausą, išaiškėjo, kokias 5 aktualiausias problemas išsprendžia šis patogus ir vis sparčiau kelius į lietuvių namus besiskinantis buities prietaisas.

1.      Apkarstytų virvių labirintai

Dar prisimenate laikus, kai šaltuoju metu vonia virsdavo virvių labirintu, apkarstytu džiūstančiais skalbiniais? Kiekviena namų puoselėtoja patvirtintų – šis išradimas yra tikras išsigelbėjimas mėgstantiems tvarką ir estetiką namuose. Džiovyklė padeda išvengti rūpesčių dėl besimėtančių ir kambariuose džiūstančių drabužių, todėl nereikės pergyventi, kur sukabinti šlapius drabužius, kuomet pas jus atkeliauja svečiai.  Taip pat nereikės laukti porą dienų, kol viena drabužių partija išdžius, kad atsirastų vietos naujai.

2.      Vietos trūkumas

„Kondensacinių džioviklių privalumas tas, jog drėgmę surenkantis filtras įmontuotas patogioje valyti vietoje. Po džiovinimo filtrą lengvai ištraukiate ir  išpilate vandenį. Tai patogu ir paprasta, o svarbiausia, leidžia statyti džiovyklę ten, kur turite vietos namuose“, – pasakoja „Technorama“ parduotuvės vadovė.

Išskleidžiamos ir dažniausiai pastatomos džiovyklės, ant kurių skalbiniai sukabinami taip arti vienas kito, kad net ima skleisti nemalonų kvapą, užima daug vietos ir tikrai nepuošia namų. Tuo tarpu, elektronines kondensacines džiovykles, pasak buitinės technikos ir elektronikos prekybos tinklo „Technorama“ Kauno parduotuvės vadovės Audronės Jakelevičienės, galima statyti bet kurioje namų vietoje. Joms nereikia išvedžiotų vandens nubėgimo vamzdžių ar papildomų priedų, nes prietaisai yra nedideli ir praktiški. „Kondensacinių džioviklių privalumas tas, jog drėgmę surenkantis filtras įmontuotas patogioje valyti vietoje. Po džiovinimo filtrą lengvai ištraukiate ir  išpilate vandenį. Tai patogu ir paprasta, o svarbiausia, leidžia statyti džiovyklę ten, kur turite vietos namuose“, – pasakoja „Technorama“ parduotuvės vadovė.

3.      Ilgai džiūstantys skalbiniai

Norite mėgstamą drabužį užsidėti po poros valandų? Misija įmanoma! Tai ypač aktualu  šaltuoju ir lietingu metų laiku, kai jūsų mėgstamas storas megztinis ar džinsai ant radiatorių  gali džiūti iki dviejų dienų. Džiovyklė šį darbą atlieka vos per vieną ar porą valandų. Kam teko susidurti su netikėtai išsitepusiais vaikų šventiniais rūbais, kurie vėl turi blizgėti ryte, tas tikrai įvertino džiovyklės naudą. Žemoje temperatūroje arba nustačius “skalbinių apsaugos” funkciją, galima džiovinti švelnius audinius: šilką, vilną, sintetiką. Tuo tarpu intensyvesnio džiovinimo programa per trumpą laiką išdžiovina net pūkinę anklodę. Naudojantis džiovykle, nereikės laukti saulėtos ir šiltos dienos, kad galėtumėte išskalbti patalynę ar storus daugiasluoksnius drabužius.

4.      Drėgmė ir pelijančios sienos namuose

Rūpi sveikata? Visuomenės sveikatos saugos centro vyriausioji specialistė Loreta Piešinė įspėja, kad prastai ventiliuojamose patalpose, kur džiovinami skalbiniai ir susidaro drėgmė, labai didelė tikimybė atsirasti pelėsiui. Tokiuose būstuose ypatingai aktualu riboti drėgmės išskyrimą į aplinką. Neturintiems džiovyklės rekomenduojama skalbinius džiovinti kuo erdvesnėje patalpoje, kad drėgmė pasiskirstytų didesniame plote.  

5.      Lyginimas – marias laiko surijantis procesas

Namų ruoša
 

Suktukai plaukuose, nepatenkinta veido išraiška ir pakeltas balsas – matytas vaizdelis? Veikiausiai tuo metu namuose lyginami drabužiai. Juokas juokais, bet būna ir taip. Dar vienas džiovyklės privalumas – beveik nebereikia lyginti skalbinių, mat po džiovinimo seanso, jei iškart ištraukiama,  drabužiai, patalynė ar rankšluosčiai lieka švelnūs ir nesusiglamžę. Tiesa, naujausios džiovyklės turi lyginimo programą, todėl papildomai nebereikia lyginti ne tik laisvalaikio drabužių, bet ir marškinių. Vos kartą dėvėtus drabužius džiovyklė irgi gali išgelbėti. „Dauguma naujų džiovyklių turi garų funkciją, kuri iš audinių pašalina nemalonius kvapus. Tad išvėdinus, dar iš pažiūros švarius drabužius, jų nereikės plauti skalbyklėje“, – pasakoja A. Jakelevičienė.

Ir dar, mieli vyrai, nepamirškite, kad harmoniją namuose kuria ne tik ryte į lovą atneštas puodelis kavos. Dar labai padeda, kai šio malonaus vaizdo neblokuoja pakampėmis iškabinėti ar pasieniais ant radiatorių išdžiaustyti skalbiniai, pvz. kojinės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius