-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ąžuolyno klinikoje“ – psichiatrijos pagalba nepamirštant privatumo

Įprastą gyvenimo ritmą gali sutrikdyti įvairūs negalavimai – ir kūno, ir dvasios. Tačiau su žmogaus psichologija susijusios ligos mūsų visuomenėje yra pateikiamos ir suvokiamos kitaip nei fizinės bėdos. Dėl to dalis žmonių vengia kreiptis į psichiatrines ligonines bijodami, kad apie jų problemas sužinos kiti asmenys ar institucijos.

„Kad ir kokią ligą ar būklę gydytume, apie žmogaus diagnozę ar gydymą nedarome jokių oficialių įrašų. Niekas be asmens leidimo nesužinos, kad žmogui prireikė psichologo ar psichiatro pagalbos“, – apie saugomą pacientų privatumą pasakoja Vilniaus „Ąžuolyno klinikos“ vadovas, psichiatras–psichoterapeutas Raimundas Alekna.

Sąlygos primena sanatoriją

„Ąžuolyno klinika“ dirba be poilsio dienų ir teikia ambulatorines bei ilgalaikio stacionaro paslaugas. Čia gydomi nuotaikos, valgymo, asmenybės ir elgesio, psichologinės raidos, nerimo, adaptacijos, emocijų sutrikimai, priklausomybės nuo narkotikų, medikamentų ar alkoholio, konsultuojama dėl elgesio ir psichikos sutrikimų, Alzheimerio ligos.

Klinikoje įrengtos tik vienvietės arba dvivietės jaukios palatos. Pastato plotas paskirstytas taip, kad gydomi žmonės jaučiasi patogiai ir turi pakankamai asmeninės erdvės, asmeninius dušo ir tualeto kambarius. „Ąžuolyno klinikos“ viešbučio patalpos nė iš tolo neprimena valdiškų gydymo įstaigų: pacientų akį džiugina gėlės, fotodrobės, miško vaizdas už lango, vasaros metu pailsėti vilioja atskirai įrengta lauko terasa ir kiemas su išpuoselėta veja.

Galimybė tęsti gydymą

„Ąžuolyno kliniką“ įrengėme galvodami apie pacientų poreikius, tad jiems galime pasiūlyti ramią, patogią aplinką, kurioje jie gali atsipalaiduoti ir būti visiškai ramūs dėl savo privatumo. Dvasios ligomis sergantys žmonės ir jų artimieji nėra linkę dalintis šiais išgyvenimais, todėl garantuojame, kad jokio nereikalingo papildomo dėmesio jie nesulauks“, – sako R. Alekna.

 

Pacientams priimtina ir tai, kad baigę stacionarų gydymą jie gali toliau bendrauti su tais pačiais „Ąžuolyno klinikos“ specialistais, kurie jau yra nuodugniai susipažinę su paciento ligos eiga, simptomais, savijautos niuansais. O valstybinės gydymo įstaigos dėl savo dydžio ir struktūros negali užtikrinti, kad pas vieną gydytoją patekęs ir gydęsis pacientas jo pagalbą galės gauti ir baigęs stacionaraus gydymo etapą.

Anot R. Aleknos, rinkdamas klinikos gydytojų komandą, jis ieškojo ne tik patyrusių, bet ir suvokiančių ilgalaikės psichoterapijos naudą specialistų komandą.

Gydytis galima nemokamai

Nors privačios klinikos turi įvairių pranašumų: mažesnes pacientų eiles, lankstesnį specialistų darbo grafiką ir paslaugas, dalis žmonių iki šiol yra įsitikinę, kad privačiai gydytis išgali tik turtuoliai.

„Sužinoję, kad „Ąžuolyno klinikoje“ pagalbą gaus nemokamai, žmonės labai nustemba, kartais net mano, kad prastai išgirdo“

„Sužinoję, kad „Ąžuolyno klinikoje“ pagalbą gaus nemokamai, žmonės labai nustemba, kartais net mano, kad prastai išgirdo“, – šypsosi pašnekovas.

Norint nemokamai ar gaunant dalinę kompensaciją gydytis „Ąžuolyno klinikoje“, reikia kreiptis į šeimos gydytoją ir gauti siuntimą. Nemokamas gydymas gali trukti iki dviejų mėnesių.

Ne tik pagyvenusiųjų problema

Dar vienas mitas, kurį savo darbe paneigia „Ąžuolyno klinikos“ darbuotojai – įsitikinimas, kad psichologo ar psichoterapeuto paslaugų reikia tik vyresniems žmonėms.

„Psichologinės ir kitokios pagalbos į mus dažnai kreipiasi jauni žmonės, emigrantai. Dažnai konsultuojame ne tik juos, bet ir jų artimuosius, šeimas, pavyzdžiui, jaunimas patiria adaptacijos svetur stresą“, – vardija R. Alekna.

Daugiau informacijos: www.azuolynoklinika.lt

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius