Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„UniCreditLeasing“ pradėjo teikti žemės ūkio technikos nuomos paslaugą

Spręsdama nelankstaus žemės ūkio technikos finansavimo problemą, vienos didžiausių Europoje finansinių paslaugų grupės „UniCredit“ padalinys Lietuvoje „UniCreditLeasing“pradėjo teikti sunkiosios žemės ūkio technikos ir apdirbimo padargų nuomos paslaugą Lietuvos ūkininkams. Jau pasirašyta 10 sutarčių, kurių bendra vertė viršija 5,1 mln. litų. Lizingo bendrovė šią paslaugą pradeda siūlyti ir kelių bei pastatų statybos bei kitos specialiosios paskirties technikos naudotojams.
Traktorius
Traktorius / UAB „DOJUS agro“ nuotr.

„Rinkoje vyrauja klaidingas įsitikinimas, kad ūkininkai brangios savaeigės technikos ir padargų gali lengvai įsigyti už Europos Sąjungos paramos lėšas, pamirštant, kad pusę sumos privalo sumokėti paramos gavėjas. Kitose šalyse problemą galima spręsti finansavimo naštą perkeliant lizingo bendrovei, tačiau Lietuvoje to padaryti neįmanoma dėl itin nelanksčios paramos administravimo sistemos. Nelaukdami, kol valdžios institucijos galop priims reikalingus potvarkius, problemą nusprendėme išspręsti paprastai – tiesiog įsigyti reikiamą techniką iš pardavėjų ir nuomoti ją ūkininkams. Jau šiandien aišku, kad paslauga paklausi, todėl ją siūlome ir kitiems sektoriams“, –sakė „UniCreditLeasing“ Lietuvos filialo generalinis direktorius Laimonas Belickas.

Pasak jo, žemės ūkio technikos nuoma susidomėjo ūkininkai ir žemės ūkio bendrovės, kuriems reikia greito ir lankstaus sprendimo. Potencialūs technikos nuomotojai patys gali pasirinkti jiems reikalingą techniką, kurią siūlo Lietuvoje veikiantys gamintojų atstovai. Techniką iš pardavėjų nuperka „UniCreditLeasing“, todėl pirkinys per visą nuomos laikotarpį lieka lizingo bendrovės nuosavybe. Tačiau sutartyje numatyta, kad nuomotojas gali įsigyti techniką už rinkos vertę pasibaigus nuomos laikotarpiui.

Ypatingų reikalavimų nuomotojams nekeliame – tiesiog tai turi būti moki žemės ūkio bendrovė ar ūkininkas.

„Ypatingų reikalavimų nuomotojams nekeliame – tiesiog tai turi būti moki žemės ūkio bendrovė ar ūkininkas. Jei nuomotojo finansinė padėtis gera, bendru susitarimu nuoma gali būti pradedama be jokio pradinio įnašo, kitu atveju nedidelė įmoka numatoma kaip garantas. Kartu su technika nuomotojas gauna ir itin palankias draudimo sąlygas, todėl manau, kad ši paslauga yra racionalus pasirinkimas tiems, kurie nori lankstaus ir finansiškai neskausmingo sprendimo“, – pažymėjo L.Belickas.

„UniCreditLeasing“ prognozuoja, kad žemės ūkio ir specializuotos technikos nuomos sutarčių vertė metų pabaigoje sieks maždaug 30 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius