Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 24

„Baltijos ir Amerikos klinika“: tiek pacientų per žiemos šventes dar neturėjome

Kad šios Kalėdos bus kitokios jau girdime beveik iš kiekvieno. Pasaulinė COVID-19 pandemija pakoregavo ne tik šventinius planus, bet ir gydymo įstaigų darbuotojų darbo grafikus. Vienos didžiausių privačių klinikų Lietuvoje – „Baltijos ir Amerikos klinikos“ medicinos vadovė, terapeutė Ieva Skarulytė-Miloševič neslepia, kad šis šventinis laikotarpis yra nemenkas išbandymas ne tik visai šalies sveikatos sistemai, bet ir privačiai medicinai, kuri šios antrosios COVID-19 pandemijos metu turi atlaikyti nemenką pacientų srautą.
Ieva Skarulytė-Miloševič
Ieva Skarulytė-Miloševič / Organizatorių nuotr.

„Ši antroji COVID-19 banga mūsų klinikai atsiliepė stipriai išaugusiu pacientų srautu. Valstybinėms šalies gydymo įstaigoms apribojus paslaugų teikimą ir gydytojus nukreipus COVID-19 pacientų gydymui, pajutome stipriai išaugusį chirurginių operacijų, medicininių procedūrų, gydytojų specialistų konsultacijų poreikį. O ką jau kalbėti apie COVID-19 tyrimus, kuriuos kasdien atliekame nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro,“ – sako gydytoja I.Skarulytė-Miloševič.

Gydytojos teigimu, šis šventinis laikotarpis – pats darbymetis visam klinikos personalui. Kasdien netyla skambučiai dėl COVID-19 tyrimų, kuriuos pacientai nori atlikti per šventes – vieni grįžtantys iš užsienio, kiti – prieš išvykdami. Klinikoje per šventes budės ir šeimos gydytojai, tad pacientai galės kreiptis iškilus bet kokiems sveikatos klausimams.

„Šiuo nelengvu pandemijos metu turime būti pasiruošę padėti pacientams iškilus bet kokiai sveikatos problemai, todėl šventiniu laikotarpiu sutelkėme visas personalo pajėgas, kad galėtume pacientams užtikrinti visapusišką medicininių paslaugų prieinamumą per šventes“, – teigia terapeutė I.Skarulytė-Miloševič.

Didžioji klinikos medicinos ir administracijos personalo sutelkta ir ties COVID-19 tyrimų atlikimu.

„Šiems tyrimams pacientai šventiniam laikotarpiui registravosi jau prieš gerą mėnesį – vieni planuodami keliones į užsienį, kiti – parvykstantys į Lietuvą šventėms iš užsienio. Tokia didelė tyrimų paklausa parodo, kad vis tik lietuviai atsakingai žiūri į esamą situaciją ir šventes nori sutikti saugiai,“ – pasakoja gydytoja.

Populiariausi šiuo metu – laboratoriniai PGR tyrimai, kurie tiksliausiai nustato COVID-19 infekciją. Juos taip pat renkasi keliaujantieji į užsienio šalis. Reikia atkreipti dėmesį, kad jų atsakymą pacientas gauna per 24 valandas, tad svarbu tinkamai susiplanuoti laiką iki numatymo skrydžio. Visiems keliauti besiruošiantiems pacientams kartu su neigiamu tyrimo atsakymu išrašomas ir specialus sertifikatas.

Norintiems greitesnio atsakymo, klinikoje atliekami ir greitieji antigenų testai, parodantys ar žmogus serga COVID-19 infekcija. Tyrimo atsakymą pacientas gauna jau po 15-20 minučių.

Taip pat dažnas pacientas nori sužinoti, ar turi antikūnus, galinčius padėti susidoroti su COVID-19 virusu. Tokiu atveju atliekamas COVID-19 antikūnų tyrimas. Šie tyrimai gali būti dvejopi – greitieji ir laboratoriniai. Pastarieji ne tik atsako į klausimą, ar Jūsų organizmas turi įgijęs imunitetą kovoti su COVID-19 virusu, bet ir parodo antikūnų kiekį kraujyje. Tiek greitieji antikūnų testai, tiek laboratoriniai antikūnų testai yra atliekami tiriant paciento kraują – skirtumas tik tas, kad greitajam testui imamas kraujas iš piršto, o laboratoriniams – iš venos.

Iškilus bet kokiems sveikatos klausimams, raginame nedelsti ir skambinti 24 valandas per parą veikiančiu „Baltijos ir Amerikos klinikos“ telefonu +370 523 42020.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius